Безглутенова орехова торта със смокини и видео рецепта
2024. 02. 26.
Богати вкусове, страхотна глазура, пресни смокини: това са основните характеристики на нашата рецепта тази седмица. Изпечете вълшебство и се насладете на вкусове, които ще останат с вас дълго време, а това видео ще ви помогне да го направите
Съставки за тестото:
-
250 грама орехи
-
215 грама масло на стайна температура
-
180 грама (2 dl) захар
-
2 яйца
-
80 грама (1½ dl) царевично нишесте
-
1 ч.л. бакпулвер
-
½ чаена лъжичка сол
Съставки за пълнежа:
- - 100 г крема сирене
- - 200 г сметана
- - 60 г (1 dl) пудра захар- 4 смокини, пресни
- - 20 г орехи- 1 супена лъжица мед, течен
Безглутеново орехово гейто със смокинова корона - стъпка по стъпка:
1. Гледайте видеоклипа с рецептата, като кликнете тук, след което сглобете вашия миксер Ankarsrum с главата за пасиране.
2. Разбъркайте орехите на трохи, след което ги смесете с картофеното брашно, бакпулвера и солта.
3. Загрейте фурната на 170 ℃.
4. Сглобете ANKARSRUM с аксесоара за разбиване и сметанов миксер, който е част от основния комплект.
5. Разбъркайте маслото със стайна температура със захарта до пяна, след което добавете по 2 яйца и разбъркайте.
6. Сега добавете сместа с брашното и разбъркайте до гладка смес.
7. Изсипете сместа в намазана с масло и набрашнена, приблизително във форма за торта с диаметър 20 см.
8. Печете тортата в долната част на фурната в продължение на 20 минути.
9. Оставете тестото да се охлади напълно.
10. Сега сглобете отново машината Ankarsrum с аксесоара за разбиване и сметановия миксер.
11. Смесете с него сметаната, крема сиренето, пудрата захар и ванилията.
12. Обърнете тортата с дъното нагоре и разпределете глазурата равномерно върху тортата.
13. Украсете отгоре със смокини, ядки и мед и сервирайте.
Съвет от Anka:
Сервирайте със сладкарския комплект Ankarsrum!