gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Имате ли много шоколадови Дядо Коледа у дома? Използвайте ги, ние ще ви покажем как!

2024. 12. 06.

Имате ли много шоколадови Дядо Коледа у дома? Използвайте ги, ние ще ви покажем как!

Класическа шоколадова бисквита

Съставки за тортата:

  • 20 dkg масло
    4 супени 1 натурално кисело мляколъжици горчиво какао на прах
    1 блокче шоколад, еквивалентно на черен шоколад „Дядо Коледа
    1 чаша вода
    2 чаши брашно
    1 пакетче бакпулвер
    половин чаша кристална захар
    2 яйца

Съставки за топинга:

  • 1 блокче шоколад „Дядо Коледа“, еквивалент на черен шоколад
  • половин дл сметана
  • шоколадови стърготини

Подготовка:

  1. Пресейте брашното в голяма купа, добавете содата бикарбонат и солта и оставете да почине за половин час.
  2. В друга купа смесете разтопеното масло, кафявата захар, ваниловата захар и яйцата до получаване на кремообразна смес. Добавете брашнената смес, нарязания черен шоколад и разбъркайте с дървена лъжица или шпатула.
  3. С помощта на лъжица за сладолед оформете от сместа кюфтета и ги поставете в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние 5 см едно от друго. Печете в предварително загрята фурна на 170°C за 15-17 минути. Оставете бисквитите да се охладят напълно, след което ги опаковайте в плътно затворена метална кутия.

 

Шоколадов бананов хляб

Съставки:

  • 1 чаша брашно
  • 2 чаени лъжички бакпулвер
  • половин чаена лъжичка сол
  • половин чаша какао на прах
  • 3 банана
  • половин чаша разтопено масло
  • половин чаша олио
  • 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
  • 1 яйце
  • 1 чаша кафява захар
  • 1 чаша шоколадов пастил
  • нарязани орехи
  • ангел от черен шоколад

Подготовка:

  1. Загрейте фурната до 180 градуса. Посипете с брашно и масло форма за хляб. В купа смесете брашното, бакпулвера, солта и какаото на прах.
  2. В отделна купа намачкайте бананите, добавете разтопеното масло, олиото, екстракта от ванилия и яйцето, след което разбъркайте с кафявата захар.
  3. Разбъркайте сухите съставки, след това шоколада и ядките и изсипете във формата!
  4. Печете за 50-60 минути, след което оставете да се охлади за 15 минути.

 

Шоколадови кнедли с извара

Съставки:

  • 40 dkg извара
  • 5 dkg грис
  • 3 dkg панко трохи
  • сол
  • 3 яйца
  • 10 dkg шоколад „Дядо Коледа“, еквивалент на черен шоколад
  • 1 литър мляко
  • 1 литър вода
  • захар за глазура

Сервиране:

  • 1 пакет смлени бисквити
  • заквасена сметана на прах

Подготовка:

  1. Омесете заедно изварата, гриса, трохите панко, солта и яйцата, след което ги поставете в хладилника за 30 минути.
  2. Начупете шоколада на парчета. Вземете част от сместа с извара, сплескайте я в дланта си и поставете натрошения шоколад в средата. Направете от него кнедли.
  3. Сложете млякото и водата да заврат с малко пудра захар, намалете малко котлона и варете кнедлите 15 минути, като поддържате течността близо до точката на кипене. Внимавайте тя да не изтече!
  4. Отцедете кнедлите, оваляйте ги в сухари и ги поднесете със заквасена сметана и пудра захар
  5.  

 

Надяваме се, че сме ви дали няколко идеи какво да правите с натрупаните шоколадови Санти! Ако рецептите са ви харесали, не забравяйте да ни последвате във Facebook, за да не изпускате подобно съдържание!