gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

4 идеи за спасяване на остатъци от храна

2024. 11. 22.

4 идеи за спасяване на остатъци от храна

1. Използване на хлебни продукти

Най-очевидният отговор на въпроса за използването на нарязани хлебни изделия е маковият боб - канцлер на спасяването на остатъци.

Един от най-типичните остатъци, които ще срещнете в едно домакинство, е сух сладкиш, който е бил леко сикатизиран в продължение на няколко дни. Не само че можете да ги използвате като основа за макова каша, но можете да направите добра каша специално, ако тя е приготвена от печени продукти, които са отлежали няколко дни. Пуканките с маково семе също са идеална рецепта, защото се приготвят сравнително лесно, а и се правят специално от сухи колелца за кифлички, за да придадат най-автентичния вкус, познат от кухнята на бабите и дядовците.

Но има и други алтернативи на използването на нарязани хлебни изделия:

  • нарязани на ситни кубчета и запържени, за да се получи отлична гарнитура за супа
  • сухарите също са много икономична употреба
  • и не забравяйте препечения хляб: на пръв поглед не подозирате по колко различни начини можете да подправите обикновения хляб - от екзотични добавки до подправки

 
2. Főtt rizs felhasználása

Дори и най-опитните феи в кухнята могат да се затруднят да определят точното количество необходими гарнитури. Има толкова много променливи, които трябва да се вземат предвид - от апетита на членовете на семейството, през техните вкусове, до възможността за комбиниране с основното ястие. Не е чудно, че на всеки се случва, ако понякога има няколко остатъка след хранене. Не си струва да се изхвърлят и те, а една от най-класическите гарнитури - вареният ориз, може да се използва по много различни начини след това.

От малко количество сварен ориз може да се приготви чудесен яйчен ориз, който е едно от най-добрите хранителни ястия, спестяващи остатъци. А можете да го направите още по-богат с прясно нарязан пролетен лук или пържен бекон.

Остатъците от ориз можете да използвате и за приготвяне на пълнени чушки, ризото или да го смесите с яхния, за да приготвите оризово месо. Ако ви е останало голямо количество, най-добрият начин да го използвате е да направите запеканка.

 

3. Използване на зеленчуци

Дори ако в домакинството ви се срещат леко сбръчкани, малко по-стари зеленчуци, не си струва да ги изхвърляте! Ако вече не са вкусни сурови, нарежете ги на малки парчета и ги използвайте в яхнии, супи или задушени ястия.

Всяко ястие ще ви се отблагодари, ако добавите зеленчуци към подправките, за да обогатите вкуса му. По-големите количества домати и чушки можете да използвате за приготвяне на супа или яхния.

 

4. Използване на панирано месо

Има много малко по-носталгични и вкусни храни от пърженото месо! То е напълно годно за консумация на следващия ден или на по-следващия ден и изобщо не е препоръчително да се изхвърля, но не е толкова вкусно. Можете да вдъхнете нов живот на остатъците от джолан с помощта на различни рецепти. Сандвич с панирано месо е очевиден и прост вариант, който е идеален не само за вечеря, но и за обяд.

Можете да го разнообразите, като не го слагате в кифла или между две филийки хляб, а го нарежете на ленти и го използвате за руло от тортила. Тъй като не можем да кажем, че тортила рулцата са класически продукт на домашната кухня, всички в семейството ще оценят този преосмислен специалитет. Винаги дръжте в килера един или два пакета с листа тортиля. Намажете тортилата с тънък слой майонеза, отгоре сложете маруля, настърган кашкавал, след това останалата част от панираните пилешки гърди, навийте я на руло, запечете я малко на сух тиган и ще получите едно обновено панирано месно чудо в тортила.

 

 

Искате ли да научите повече за интересни ястия или търсите повече съвети за готвене? Споделете тази статия с приятелите си и ни последвайте във Facebook за подобно вълнуващо съдържание!