gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Готвене на ориз: по какво се различава от готвенето в тенджера?

2024. 05. 14.

Готвене на ориз: по какво се различава от готвенето в тенджера?

Готварската печка за ориз

Ако сте редовен читател на блога ни и/или четете всяка статия за оризоварките, вероятно сте попадали на тази наша статия: Защо ми трябва оризоварка? Ето защо!

В случай че сте го пропуснали (и нямате време или желание да го прочетете бързо), или може би сте го забравили, ето кратко обобщение на това, за което става дума в този блог! (Ако имате пресни спомени за този текст, не се колебайте да преминете към следващото заглавие!)

1 единица ориз + 2 единици вода + няколко щипки сол ИЛИ 1 единица пържен ориз + една и половина единици вода. Коя школа следвате вие? И колко пъти резултатът е бил залепнал, суров или омлет ориз?

Е, да, може да звучи като телешопинг, но точно това можете да избегнете, ако използвате тенджера за ориз!

Всичко, което трябва да направите, е да поставите ориза в машината, да добавите вода (таймерът ви помага да не се налага да мерите), да натиснете няколко бутона и да изчакате машината да каже: оризът е готов!

Предимства на уреда за готвене на ориз

Време е да изброим ползите от използването на тенджера за ориз!

  • Без възможност за грешка

A hibalehetőségek száma gyakorlatilag nulla. A електрическата оризоварка GAMMO minden pontosan működik. Szinte lehetetlen, hogy valami balul süljön el!

Възможността за грешка е почти нулева. Всичко в електрическата оризоварка GAMMO работи точно. Почти невъзможно е нещо да се обърка!

  • Bármilyen rizst meg tudsz benne főzni

Ориз басмати, жасминов ориз, дългозърнест, кръглозърнест, бял, кафяв - няма значение! Никой от тях не е пречка за машината. Тя  е прецизно проектирана да приготвя перфектно всички видове ориз.

  • Можете да приготвите големи количества ориз

Ако имате голямо семейство или голяма група гости, е важно да използвате оризоварката за приготвяне на ориз. Тя е с вместимост 10 литра, така че приготвянето на до 40 порции (около 4,5 литра сух ориз) е детска игра.

  • Можете да приготвяте не само ориз!

Харесвате ли креативните решения в кухнята? Тогава тенджерата за ориз ще бъде ваш приятел! Независимо дали искате само да овкусите ориза с няколко подправки, или да приготвите ястие от едно ястие с шунка, гъби и зеленчуци, оризовата печка го прави лесно!

 

По какво се различава оризът, приготвен в оризоварка, от ориза, приготвен в тенджера?

Каква е разликата между ориз, приготвен в оризоварка, и ориз, приготвен в тенджера?

Разликата е не само в метода на готвене, но и във вкуса, текстурата и дори в запазването на качеството на ориза.

Когато готвите ориз в тенджера, най-голямото предизвикателство е да изберете точното количество вода и времето за готвене. Малко невнимание и оризът може да се окаже прекалено мек или дори прекалено твърд. За разлика от тях, оризоварките автоматизират този процес, като гарантират, че оризът ще бъде идеално мек всеки път, без да се преварява.

Конструкцията на оризоварката позволява оризът да се готви при еднаква температура и налягане, което допринася за еднаквата му текстура. За разлика от това, при готвене в тенджера колебанията в температурата и изпаряването могат да доведат до неравномерно сваряване на ориза.

Освен това оризоварките свеждат до минимум вероятността от загорял или лепкав ориз, тъй като съвременните оризоварки се изключват автоматично или преминават в режим на затопляне веднага щом оризът е готов. За съжаление, това не винаги е възможно при готвене в тенджера, особено в натоварени дни, когато е лесно да забравите да оставите храната на котлона.

 

Ако искате да приготвяте ориз до съвършенство всеки път, без да прекарвате часове в кухнята или да се притеснявате за резултатите, време е да си купите надеждна оризоварка!

Кликнете тук, за да откриете електрическата оризоварка Gammo!

Не позволявайте на кухненските неуредици да отнемат любовта ви към ориза - поръчайте сега  и се насладете на вкуса на перфектно сготвения ориз!

 

#