gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Храни, богати на витамини

2024. 01. 22.

Храни, богати на витамини

Бъдете здрави с богати на витамини храни!

Зима е: сезонът на грипа и настинките. Не можете да отлагате повече, за да подсилите имунната си система. Как? С богата на витамини диета, разбира се! Благодарение на разнообразието от плодове и зеленчуци има много възможности.

Витамините могат да бъдат истински щит срещу болестотворните микроорганизми. Например витамин С, който се съдържа не само в портокалите, но и в чушките, броколите и други зеленчуци, е истинско чудо за укрепване на имунната система. Или пък приемайте витамин D, който не само укрепва костите ви, но е полезен и за настроението ви - да, помага срещу зимната депресия!

Но тези витамини не са единствените, които съществуват. От витамин А до витамин В-комплекс и витамин Е - всички те имат свои собствени суперсили, за да поддържат тялото и ума ви здрави. И можете да се насладите на всичко това под формата на вкусна храна. Пригответе се, защото скоро ще се потопим във вълнуващия свят на пълните с витамини рецепти!

 

5 богати на витамини ястия

Ето пет рецепти, които не само ще подсилят имунната ви система, но и ще подобрят настроението ви (дори само защото са вкусни)!

1. Чудодейната супа за укрепване на имунната система

Нека започнем с класика! Зеленчуковата супа никога не излиза от мода, особено когато е пълна с всички полезни вещества, от които се нуждае имунната ви система. Всички зеленчуци - особено морковите, целината и броколите - са малка електроцентрала за укрепване на имунната система. А ако вземете съвет за супата: хвърлете в нея щипка куркума! Тя я прави още по-цветна и здравословна!

2. Салата "бомба с витамин С"

Една салата, която гарантирано ще унищожи складовете ви с витамини! Достатъчно е да комбинирате пресни зелени листа (като спанак или рукола) с няколко резена портокал и шепа орехи. Залята с бърз дресинг от зехтин, тази салата е истинска "бомба от витамин С".

3. Богат на енергия коктейл за закуска

Нямате време за готвене сутрин? Не е проблем, извадете блендера и добавете каквито продукти намерите: банани, ягоди, боровинки и малко бадемово мляко. Бързо разбъркване и имате сутрешно смути, пълно с витамини.

4. Печени зеленчуци

Запечете някои сезонни зеленчуци (тиква, сладки картофи или цвекло също са подходящи). Подправете ги с любимите си билки и ще получите перфектната витаминозна гарнитура или основно ястие.

5. Плодов десерт

Завършете храненето си с лек плодов десерт. Пригответе купа с плодове, в която главните герои са сезонни плодове като ябълки или мандарини. С капка мед и канела този десерт е не само вкусен, но и пълен с витамини.

Всяко ястие се приготвя бързо и лесно, като гарантирано ще освежи зимните дни и ястия! Опитайте ги и се насладете на бомбастичната сила на витамините! И, разбира се, не оставяйте семейството настрана от забавлението! Когато цялото семейство е здраво, има повече време за общи преживявания!

 Готови ли сте да си направите витаминни бомби с най-добрите кухненски инструменти? Имаме всичко, което ви е необходимо за успех в кухнята! Не забравяйте, че първата стъпка към здравословното готвене е да се сдобиете с правилните инструменти. А за да сте в крак с най-новите рецепти и съвети, последвайте ни във Facebookon!