gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Какво е имало на трапезата по време на античните празници?

2024. 04. 05.

Какво е имало на трапезата по време на античните празници?

Древните празници

Древните празници не са били само за храна. Тези събирания са били важна част от изграждането на общността и често са имали дори религиозно значение. Празненствата са давали възможност на хората да празнуват заедно боговете и великите събития в живота, както и да споделят важни новини и идеи.

Вкусовете на древния свят

Гастрономическите специалитети на древния свят дават представа за хранителните навици и културните ценности на хората от онова време. Отправяме се на едно изключително пътуване към древните цивилизации!

 

Първа спирка: Египет

Ако искате да възродите в кухнята си специалната атмосфера, която е била характерна за древните празници, трябва да направите следното:

  1. Пуснете списък с песни, за предпочитане музика, изпълнена от струнен оркестър.
  2. Сервирайте на масата плодове като смокини и фурми, а за питие изберете бира или вино!
  3. Не забравяйте и зърнените храни, тъй като те са съществена част от древноегипетската гастрономия.

Ако имате ленена рокля, облечете я на семейния "празник" и изберете златни бижута като аксесоар! По време на празници египтяните обръщали специално внимание на външния си вид.

 

Втора спирка: Гърция

Древногръцката гастрономия е част от завладяващо и богато културно наследство, което е оказало дълбоко влияние върху хранителните навици на Запада и основите на средиземноморската диета. Ако искате да създадете това усещане за живот в дома си в топъл, слънчев пролетен ден, ще ви покажем какво ви е необходимо!

  • За древните гърци зехтинът, пресните зеленчуци, рибата и морските дарове, както и виното са били в основата на диетата.
  • Виното обикновено се смесвало с вода.

 

Така че всичко, което трябва да направите, е да облечете рокля с цветни бижута, да приготвите напитката, а след това да поднесете пресните плодове и салати (стилно върху чиния за сервиране с длан)!

Крайна дестинация: Рим

Богатството и мощта на Римската империя бяха показани и по време на храненето. Това означава, че ако искате да пренесете тази елегантност в дома си, трябва да сътворите специални ястия на масата, като фламинго, морски таралеж или щраус.

За щастие можете да предизвикате атмосферата на римските пиршества дори без да купувате такива меса.

  • Например можете да направите цвекло, пълнено с подправки и стафиди!
  • Но една пържена риба също е идеална на масата.
  • За гарнитура изберете зеленчуци като краставици, аспержи, ряпа или гъби!

Пристигане

 

Поздравления!

Стигнахте до края на пътешествието си, сега и вие знаете каква храна е имало на масата по време на древните пиршества. Надяваме се, че ще ви бъде лесно да създадете атмосферата на тези пиршества в собствената си кухня.

Ако тази статия ви е била интересна и искате да прочетете още подобни материали, следете страницатани въвFacebook, за да не изпускате последните новини!