gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Коледен бонбон в къщи

2023. 12. 05.

Коледен бонбон в къщи

Коледен бонбон в къщи

Тази година изненадайте семейството си с някои истински специални лакомства! Коледа е и повод за грижа за другите: можете да покажете, че ви е грижа, като се погрижите за здравето на близките си. С малко внимание можете да направите коледните си закуски по-здравословни. Можете да спестите на семейството и приятелите си много изкуствени добавки, като си направите коледни бонбони вкъщи!

 

Потапяне в шоколад

Ако искате да направите кифличките с шоколадово покритие, винаги трябва да направите същото!

Сложете ⅔ от шоколада в купа! Сложете малка тенджера с вода да заври, след което поставете купата отгоре! Много е важно дъното на купата да не докосва врящата вода! Когато шоколадът се разтопи напълно, отстранете го от парата! В този момент добавете останалите ⅓ от шоколада. Това ще разтопи останалия шоколад, но ще охлади пастата обратно до идеалната температура за потапяне.

Коледени бонбони с портокал и бадеми

Съставки

  • 2 чаши захар
  • 1 чаша вода
  • ½ чаша глюкозен сироп
  • 1 чаена лъжичка екстракт от портокал
  • ½ чаша смлени бадеми
  • тъмен шоколад

1. Загрейте захарта, водата и глюкозния сироп на среден огън и разбърквайте, докато захарта се разтвори. След това оставете да заври и намалете температурата до средна.

2. Когато сместа достигне 120 градуса, отстранете от котлона. Добавете портокаловия екстракт и бадемите.

3. Потопете оформените сникърдоуди в шоколада. Поставете върху поднос и поставете в хладилника, просто трябва да изчакате шоколадът да се стегне.

 

Коледени бонбони с грилаж

Съставки

  • 2 чаши захар
  • 1 чаша вода
  • ½ чаша глюкозен сироп
  • ½ чаша ром
  • 1 чаша нарязани орехи
  • 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
  • щипка сол
  • тъмен шоколад

1. Загрейте захарта, водата и глюкозния сироп на средна температура. Разбърквайте до пълното разтваряне на захарта. Когато сместа започне да кипи, намалете температурата на средна.

2. След като захарният сироп достигне желаната температура, отстранете от огъня и разбъркайте рома. Бъдете много внимателни, тъй като при добавянето на рома сместа може да пламне.

3. Разбъркайте смлените ядки, екстракта от ванилия и щипка сол. Оставете я да почине за няколко минути. След като ги оформите, потопете ги в черен шоколад и сте готови да приготвите бекаси на скара!

 

Коледени бонбони с орео

Съставки

  • 2 чаши натрошени бисквити Oreo (включително крема)
  • 1 чаша пудра захар
  • ½ чаша меко крема сирене (напр. крема сирене)
  • 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
  • щипка сол

1. Смесете натрошените бисквити Орео и пудрата захар в купа. Добавете мекото крема сирене, екстракта от ванилия и щипка сол към сместа. Разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес!

2. Оформете малки топчета от сместа и ги поставете върху тава, застлана с хартия за печене. Поставете във фризера за 1-2 часа: така ще имате време да се стегне.

3. След това потопете коледните бонбони в шоколад и ги поставете в хладилника. Сега новият любим продукт на децата ви е готов!

 Харесаха ли ви нашите съвети за приготвяне на домашените коледни бонбони? Тогава не се колебайте да започнете да ги правите! Имаме всичко, което ви е необходимо!