gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Необичайни коледни ястия

2023. 12. 05.

Необичайни коледни ястия

Рибена чорба от Карпатите

Съставки

  • 1 цяла сьомга (приблизително 30-40 dkg)
  • 6 картофа
  • 25 dkg замразени смесени зеленчуци (броколи, карфиол, моркови)
  • 2 домата
  • 1 ч.л. червен пипер
  • сол, черен пипер на вкус
  • зелен магданоз и копър на вкус
  • 1 червен лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1 с.л. олио

1. Нарежете лука на кубчета, запържете го в олио, докато стане прозрачен, и добавете червения пипер. След това добавете 2 литра вода.

2. Почистете рибата, нарежете я на големи парчета и добавете всички парчета към супата. Нарежете доматите на кубчета и ги добавете в тенджерата. Варете за 20-25 минути. Докато рибата се готви, обелете и нарежете картофите на кубчета. След това извадете рибата и отделете месото от шиповете. Внимавайте да не попаднат шипове в супата!

3. Пасирайте супата с Блендер! Добавете зеленчуците, а след това нарязаните магданоз и копър. Когато зеленчуците се сварят, добавете отново филетираната риба!

 4. Добавете сол и черен пипер на вкус. Настържете чесъна и го добавете към супата накрая. Покрийте и оставете да почине за няколко минути - и вече сте готови с една необичайна, специална карпатска рибена супа!

Пълнено зеле

Съставки

  • 150 г бекон 
  • 1 глава червен лук
  • 5 скилидки чесън
  • 100 г пушена наденица
  • 500 г смляно свинско месо
  • 1 супена лъжица свинска мас
  • ½ с.л. концентрирани домати
  • 2 ч.л. червен пипер
  • сол, черен пипер
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 2 пакета предварително сварен ориз в торбичка
  • 300 мл вода
  • 1 кг нарязано кисело зеле
  • 400 г заквасена сметана

1. Запържете бекона в средно горещ тиган. Добавете ситно нарязания червен лук и счукания чесън, а след няколко минути добавете нарязаната на кубчета наденица. Запържете всичко добре и оставете да се охлади!

2. Овкусете свинската кайма с мазнината и сгъстените домати. Добавете червения пипер, солта, черния пипер и кимиона. Разбъркайте ориза и водата, а след това сместа от колбаси и лук.

3. В тавичка за печене сложете пласт измито кисело зеле; отгоре може да се сложи половината от сместа с кайма; след това още един пласт кисело зеле; после останалото месо, накрая отново кисело зеле и отгоре заквасена сметана.

4. Сложете го в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути и когато времето изтече, включете котлона на грил и запечете заквасената сметана отгоре.

(източник: streetkitchen.hu)

 

Солено бейгли с кървавица и ябълка с тесто с пръжки

Съставки

За тестото:

  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg darált tepertő
  • 3 db tojássárgája

За пълнежа:

  • кървавица
  • ябълка
  • горчица със семена

1. Смесете мляната пръжки и брашното на ръка, като използвате машина за паниране. Целта е мазнината да обгърне гранулите на брашното (така няма да се образува глутенова мрежа и ще се получи трошливо тесто).

2. Загрейте млякото до хладко, след което пуснете в него маята. Разбъркайте трите жълтъка и ги добавете към тестото. Омесете цялата смес до хомогенна маса. Оставете тестото да втаса на топло място.

3. Отстранете кожата от любимата си кървавица. Сложете плънката в купа и настържете ябълката в нея! След това добавете една чаена лъжичка горчица със семена и разбъркайте добре.

4. Разпределете плънката равномерно върху омесеното и разточено тесто. Навийте го на руло, намажете го с яйце, набодете го с вилица и го изпечете до зачервяване и хрупкавост!

 

Reméljük sikerült ötleteket adni, hogy hogyan teheted az idei karácsonyt formabontóvá. További ötletekért látogass el Facebook !

Надяваме се, че сме ви дали някои идеи как да направите тазгодишната Коледа специална. За още идеи посетете нашата страница във Facebook !


Свързани продукти