gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Пещ за пица за перфектната пица

2024. 06. 17.

Пещ за пица за перфектната пица

Пещ за пица за перфектната пица

Ако искате да изкушите гостите си с истински автентична пица, ТРЯБВА да използвате професионална пещ за пица.

Пещите за пица ви позволяват да приготвяте пици с истинско ПРЕМИУМ качество, които засрамват дори италианските пицари (Добре, може би това е преувеличено, но можете да вървите по техните стъпки).

Какво е това, че фурните дават такава възможност в ръцете ви?

  • високи температури

Фурните за пица могат да достигнат и поддържат високи температури (до над 500°C), необходими за бързото и равномерно изпичане на пицата. Тази висока температура гарантира, че основата на пицата е хрупкава отдолу, а горната част е правилно изпечена, без да се препичат съставките.

  • равномерно разпределение на топлината 

Фурните за пица осигуряват равномерно разпределение на топлината в цялата фурна, което е от съществено значение за перфектната пица. Тази функция предотвратява някои части на пицата да останат сурови или дори да се препекат. Равномерното разпределение на топлината позволява всяко парче да бъде перфектно, независимо къде е поставено във фурната.

 

Каква е разликата между пещта за пица и традиционната пещ?

Може би се питате защо една качествена конвенционална фурна не може да замени фурната за пица.

Краткият отговор е: ако искате да предложите на гостите си истинска, автентична пица, напомняща за Италия, фурната не е достатъчна.

Защо?

  • температура и време за печене

Пещта за пица достига и поддържа висока температура, каквато обикновената фурна никога няма да може да постигне. Но за бързото и равномерно приготвяне на тестото за пица правилната температура е от съществено значение. Да не говорим за факта, че ако трябва да печете пици в бърза последователност (защото ще имате много клиенти), не можете да чакате с часове, за да се изпекат. Високата температура позволява пицата да бъде готова само за няколко минути, което не само спестява време, но и енергия, като същевременно подобрява вкуса и текстурата на пицата.

  • вкус и текстура

Равномерното разпределение на топлината и високите температури в пещта за пица гарантират, че основата на пицата е хрупкава, а топингите остават свежи и сочни. Бързият процес на готвене предотвратява загубата на влага, така че тестото не се изсушава, а остава приятно меко отвътре и хрупкаво отвън, а топингите запазват свежестта си. Пицата, изпечена в обикновена фурна, често страда от неравномерно разпределение на топлината.

Лесно е да се разбере как една пещ за пица може да подобри качеството на пицата. Ако сериозно се интересувате от приготвянето на пици това лято и искате да привличате гости с небесни пици, трябва да обмислите закупуването на пещ за пици.

 

Как да изберем пещ за пица?

Размерът на ресторанта, бара или пицарията, както и размерът и дизайнът на кухнята, ще окажат голямо влияние върху това коя точно пещ за пица трябва да изберете.

 

За по-малките заведения може да е достатъчна еднокамерна пещ за пица, но когато има голяма трапезария и/или много клиенти и трябва да се сервира пица на много хора едновременно, не си заслужава да се работи без двукамерна пещ за пица.

Не забравяйте и за тунелните фурни като опция: ако разположението на кухнята позволява, може да е много практично да се пекат пици на "поточна линия".

 

Много е важно да изберете качествена фурна, която наистина ще улесни работата ви и ще ви позволи да приготвяте невероятни пици! Кликнете тук, ако си търсите такава!

В крайна сметка, ако искате ресторантът ви да се прочуе надлъж и нашир с пицата си, не се колебайте да си купите пещ за пица! И ако ще го правите, направете го професионално: не забравяйте аксесоарите, които ще ви трябват, за да печете пиците си.


Свързани продукти