Удивителни, но все пак вкусни гарнитури за пица
2024. 10. 18.
Алтернативни сосове за пици
Вероятно на повечето неаполитански пицари би им се разтуптяло сърцето от основата с чесън и сметана (която е много популярна в нашата страна). Основният сос за пица се приготвя от (стриктно) ръчно намачкани домати, (стриктно) морска сол и босилек. От тази основа се прави така наречената „доматена паста“ върху тестото. Това се прави с лъжица за сос, (строго) наведнъж.
Въпреки това в други части на света, където неаполитанците не го виждат, си струва да опитате нещо различно от основния сос за пица.
Сос за пица от канталупа
Канталупата и пармската шунка са добри приятели и се съчетават чудесно върху пица. Когато е сезонът, направете си пюре от нарязан на кубчета канталуп! Поръсете го върху тестото, покрийте със сирене моцарела и се отправете към фурната. След като се изпече, сложете отгоре порция пармска шунка. Капнете малко зехтин отгоре и ще получите своя летен вариант на пица с пармска шунка.
Сос за пица с лимон
Може би ще се изненадате, но ако настържете лимонова кора в малко разтопено масло и я задушите за няколко минути с глътка сметана, ще получите чудесен малък сос за пица. Намажете суровото тесто с този ароматен сос и след като поръсите с моцарела, сте готови да печете. След като се изпече, настържете отгоре малко свежа лимонова кора и поръсете с хрупкави запържени парченца пармезан.
Попълнете
Въпреки че традиционните пицарии са доста строги по отношение на правилата за приготвяне на пица, в Италия вече има места, които са отворени за нови идеи. Всъщност е почти обичайно да откриете изненадващи творения в менюто.
Пица с розмарин и картофи
Нарежете картофите на кубчета и ги сложете във фурната на 180 градуса за 10 минути с малко зехтин. След като сте настъргали скилидка чесън в заквасена сметана и сте нарязали малко розмарин, намажете с нея суровото и разточено тесто за пица. След това добавете моцарелата и предварително изпечените резени картофи. След като се изпече, капнете отгоре зехтин, добавете щипка пресен розмарин и воала! Пицата с розмарин и картофи е готова!
Пица със зеле от лима
Ако след вечеря с патешко бутче ви е останала порция задушено зеле, не я изхвърляйте. Пригответе тесто за пица, намачкайте половината зеле и го разпределете върху тестото. Върху пицата сложете сирене, останалата част от пасираното зеле и ако ви е останало половин патешко бутче, можете да накъсате парченца и от него. След като се изпече, поръсете с малко зехтин. Резултатът ще бъде много вкусен!
Пица с карамелизирана круша и кафе
В тиган карамелизирайте няколко круши в малко зехтин и поръсете със захар. Подредете ги върху намазаното със сметана тесто за пица и (трябва ли да го казваме?) добавете моцарелата. След като се изпече, поръсете всичко с печени кафени зърна. След това остава само неизбежният маслинов охлюв.
Връхната точка, която раздели света на две
Съществува едно състояние, което вече не се смята за удивително, но предизвиква дебати по целия свят. Не само готвачите на пици в Неапол, но и цялата планета се вълнува от него. Топингът, който може да развали брака. Някои хора я обичат, други я смятат за кощунствена. И тази гарнитура е ананас. Към кой лагер принадлежите вие?
Надяваме се, че сме събудили апетита ви да опитате нещо ново. Опитайте някоя от горните пици! Разточете партида тесто и докато то втасва, посетете страницата ни във Facebook!
Свързани продукти
Резачка за пица GAMMO - ø10cm
3,60 EUR(3,00 EUR + ДДС)
LOUIS TELLIER pizza cutter
7,80 EUR(6,50 EUR + ДДС)
LOUIS TELLIER pizza form 30cm-tinned
9,00 EUR(7,50 EUR + ДДС)
Форма за пица LOUIS TELLIER 34 см - консервирана
10,20 EUR(8,50 EUR + ДДС)
Форма за пица LOUIS TELLIER 30 см - без залепване
17,40 EUR(14,50 EUR + ДДС)
Форма за пица LOUIS TELLIER 34 см - без залепване
20,40 EUR(17,00 EUR + ДДС)
Лопатка за пица LOUIS TELLIER с дръжка
46,80 EUR(39,00 EUR + ДДС)
Термокутия за транспортиране на пица , 62 л
121,20 EUR91,20 EUR(76,00 EUR + ДДС)