gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Всичко за кнедлите на пара

2024. 01. 31.

Всичко за кнедлите на пара

Любимо зимно ястие за скиорите: кнедли на пара

Кнедлите на пара са любимо ястие през ски сезона. Представете си заснежени планини, в които скиорите седят в уютен ресторант след слънчев зимен ден и си почиват с чиния кнедли на пара. Неслучайно това ястие е толкова популярно в хотелиерството: просто, но вкусно, то е идеалният начин да се сгреете в студен зимен ден.

Но каква е тайната на успеха на кнедлите на пара? Ами не е в това, че всеки може да ги приготви! Въпреки че това е просто и чудесно ястие, има значение кой го прави, как го прави и какво използва!Имайте предвид, че повечето от тези сортове се нуждаят от конфитюр и няма значение колко гъст или тръпчив е той (и не е нужно да казвам, че домашно приготвените конфитюри превъзхождат купените в магазина!) 

Друг ключов фактор е правилното задушаване. Тук се намесва уредът за готвене на пара Gassner(както казахме в увода). Защото няма значение какъв уред използвате. В края на краищата не можете да оставите на случайността това, че вашите кюфтета ще бъдат с перфектна консистенция и вкус. Когато приготвяте кнедли на пара, трябва да обърнете внимание на температурата и времето, така че кнедлите да не са нито прекалено твърди, нито прекалено меки.

Не можем да пропуснем и ваниловия крем, който прави ястието още по-специално - ако е добре приготвено!

 

Какво прави задушените кнедли божествени (и здравословни)?

Знаете ли, че кнедлите на пара са не само вкусни, но и здравословни?

За приготвянето на ястието на пара не е необходимо олио, което означава, че то съдържа малко мазнини. Да, това означава, че можете да консумирате по-малко калории и да се наслаждавате на богатството от вкусове. Освен това приготвянето на пара запазва хранителната стойност на съставките.

Но как да приготвите перфектните кнедли на пара?

Първата стъпка е да изберете пресни и качествени съставки! Тестото трябва да е леко и ефирно (за целта ви е необходима надеждна тестомесачка), за да поема добре парата. Пълнежът може да бъде традиционен, например сладко от сини сливи, или да експериментирате с нови вкусове, например с пълнеж от ядки или маково семе (Смелете ядките и маковото семе у дома с роботизираната дробилка за ядки и маково семе Assistent).

 

И не забравяйте да използвате уред за готвене на пара, който осигурява равномерно разпределение на топлината, така че кнедлите да се изпекат идеално от всички страни. Следете времето за приготвяне на пара: те не трябва да са нито прекалено меки, нито прекалено твърди.

И накрая, много зависи от начина на сервиране! Малко пудра захар ванилов крем или дори малко пресни плодове могат да бъдат перфектната добавка към кнедлите на пара.

 

Парна машина за кнедли

Професионалните производители на кнедли на пара избират парахода за кнедли на пара Gassner. Този уред за готвене на пара е не само надежден и ефективен, но и изключително удобен за употреба.

Що се отнася до техническите характеристики, параходът ви позволява да регулирате температурата на готвене на пара от 30°C до 110°C, което ви позволява да приготвяте до съвършенство не само кнедли на пара, но и други ястия (повече за това по-късно). А защитата от прегряване и предпазното стъкло гарантират, че няма да се притеснявате за безопасността по време на употреба.

Използването на парахода Gassner не е сложно:

  • Напълнете резервоара с необходимото количество вода,
  • свържете го към електрическата мрежа,
  • и задайте желаната температура!

 

 Бързото загряване и енергоспестяващата работа означават, че не е необходимо да чакате дълго, докато параходът е готов за употреба.

Лесното почистване също е важно. Вътрешността е изработена от неръждаема стомана, така че почистването е бързо и лесно. За да осигурите редовна поддръжка, просто следвайте инструкциите на производителя: използвайте подходящ почистващ препарат и не използвайте водна струя за почистване на парахода.

Този параход е идеалният избор за всички заведения за обществено хранене, в които са важни кнедлите на пара и други ястия, приготвени на пара.

 

Открийте безкрайните възможности на уреда за приготвяне на кнедли на пара!

Както обещах, нека разгледаме и какво друго е възможно с парахода за кнедли на пара!

Пароварката Gassner е универсален кухненски инструмент и истинско съкровище за креативните готвачи. Дори не е нужно да се откъсвате от приготвянето на кнедли на пара! Помислете за плодови пълнежи като ябълка или череша, или дори за солени версии като кнедли с пушено сирене или зеленчуци. Пароварката е идеална и за приготвянето на тези гурме ястия.

 

Но не спирайте дотук! С уреда за готвене на Пароварката Gassner можете да приготвяте и фантастични зеленчуци и паста на пара. Опитайте броколи, карфиол или дори аспержи на пара, които запазват хрупкавата си текстура и хранителните си вещества в уреда за готвене на пара.

Любителите на нудъли също не са пропуснати: можете да използвате уреда за готвене на пара, за да приготвите най-вкусните дим сум или вонтони на пара, които гарантирано ще впечатлят гостите ви.

С уреда за готвене на Пароварката Gassne кухнята може да се превърне в истинска творческа лаборатория, в която се създават нови вкусове и текстури. Открийте колко универсален може да бъде този невероятен инструмент!

 Представете си, че вашият ресторант предлага перфектно приготвени кнедли на пара и други вкусни ястия! Парният уред за пелмени на Пароварката Gassne може да превърне това в реалност!

Поръчайте от нас, за да впечатлите гостите си тази година!