gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

За какво служат електрошоковете в кухнята?

2024. 07. 22.

За какво служат електрошоковете в кухнята?

Какво е шокър и защо ви е необходим в кухнята?

Шоковият хладилник с фризер е съвременен кухненски уред, който охлажда или замразява храната със светкавична скорост, като запазва нейната свежест, текстура и вкус. Ударникът ви помага да запазите вкусотиите, които сте приготвили у дома, в перфектно състояние за дълго време.

 

Шокова технология: как да запазите храната си свежа!

Taser е оборудван с изключително мощна охладителна система. Тя охлажда храната до изключително ниски температури много бързо. Технологията работи, като запазва вътрешната структура и хранителните вещества на храната, така че при размразяването тя е все едно е прясно приготвена.

 

Голяма крачка към свежестта и безопасността на храните!

Благодарение на бързото замразяване можете да запазите свежестта, структурата и хранителните вещества на храната. Но има ли други предимства при използването на шоков фризер?

Шоковото замразяване играе важна роля и за повишаване на безопасността на храните! Бързото охлаждане спира растежа на бактериите, така че храната остава безопасна за консумация за по-дълго време. Това е особено важно за съставки, които са склонни да се развалят бързо, като морски дарове или сурово месо.

Освен това шоковото замразяване спомага и за свеждане до минимум на хранителните отпадъци. Ако предварително приготвяте големи количества храна, можете да използвате шоков абсорбатор, за да гарантирате, че те се съхраняват във фризера с възможно най-добро качество, така че по-късно да можете да се насладите на пресни и вкусни ястия.

 

Затова го използвайте за перфектното ястие!

Шокът може да се използва както за охлаждане, така и за замразяване. При охлаждане шокът охлажда храната бързо, като предотвратява развитието на бактерии и запазва свежестта на храната. Например, ако сте сготвили голяма порция супа, можете да използвате шока, за да я охладите за секунди, така че тя да остане свежа и вкусна в хладилника за по-дълго време.

Когато замразявате, шокерът ви позволява да замразите храната до изключително ниски температури за миг. Това е особено полезно, ако искате да подготвите предварително и да съхраните големи количества храна за по-дълго време.

 

Кои храни трябва да шокирате?

Почти всичко! Освен месото и рибата, зеленчуците и плодовете остават много по-свежи, ако ги замразите с шоков фризер. Помислете само колко добре ще се чувствате през зимата, когато можете да предизвикате на масата свежите аромати на лятото! Той е чудесен и за торти, сладкиши и готови ястия, така че не е нужно да се притеснявате, че храната ще загуби качеството си.

 

Как да я направим перфектна

За да се използва, шокът трябва да се настрои на подходяща температура: обикновено между -18°C и -40°C е идеална за бързо охлаждане. Преди да поставите храната в шока, е добре да я разделите на по-малки порции, така че охлаждането да е по-равномерно и по-бързо. Използвайте херметически затворени контейнери или вакуумни опаковки, за да сведете до минимум наличието на въздух, за да избегнете образуването на ледени кристали.

 

Как се използва в най-добрите кухни в света

Много известни готвачи се кълнат в използването на тейзъра, за да гарантират, че храната им винаги е поднесена по най-високите стандарти. Но как точно се използва този инструмент в кухните на знаменитостите?

Гордън Рамзи използва тазера не само за запазване на свежестта на първокласни меса и риби, но и за съхранение на предварително приготвени съставки. Според Рамзи шоковото охлаждане позволява текстурата и вкусът на храната да останат перфектни, така че гостите му винаги да получават най-доброто качество.

Хестън Блументал, един от пионерите на молекулярната гастрономия, също е голям фен на шоковото охлаждане. Блументал го използва за различни кулинарни експерименти, за да запази оригиналната текстура и вкус на съставките. Чрез бързото охлаждане и замразяване той успява да създаде иновативни ястия, които не само изглеждат зашеметяващо, но и са вкусни.

 

Ако искате да експериментирате, да се отегчите от изхвърлената храна или да запазите свежестта на съставките си, тогава шокерът е подходящ за вашата кухня!


Свързани продукти