gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Как се прави тиква

2024. 10. 29.

Как се прави тиква

Защо тиквата е плод? 

Всичко, което има семена в плода си, се счита за плод в ботанически смисъл. Въпреки това, поради други свои свойства, изисквания и сезонност, тиквите се наричат още зимни зеленчуци. Тя обича топлите условия (например фурната) и съдържа изобилие от здравословни и полезни хранителни вещества.

Всъщност тиквата е дете на два свята, с много от предимствата на света на плодовете и зеленчуците. А кой не би искал да се възползва максимално от такава уникална и универсална храна?

 

Многофункционалността на тиквите

Едно от многото предимства на тиквата е, че тя е не само здравословна и вкусна, но и истинска находка в домашното готвене. Това съвсем не е случайно! Нейният аромат, идеален за сезона на куркумата, краставиците, горещия чай и зимата, сгрява не само кухнята, но и душата. Сигурно затова е откраднал сърцата ни!

За универсалността на тиквата свидетелства фактът, че тя често се среща на Хелоуин - макар и предимно с декоративна цел.

И все пак тя е почти плашещо универсална храна (а между другото е и най-добрата за плашене, ако малко я подправите).

Нека видим как можете да извлечете максимален вкус от този двоен агент на два свята - тиквата, тази зима!

 

Как да приготвите най-добрата тиква

1. Направете я чиста игра!

Когато приготвяте тиква, не е изненадващо важно да се уверите, че сте я измили и почистили добре, тъй като е неприятно, когато неправилно почистена съставка причини неочаквани изненади по време на консумация.

Нарежете почистената тиква на по-малки парчета, както ви харесва: първо на половинки, след това на големи парчета, а накрая е препоръчително да я нарежете на филийки с дебелина няколко пръста и да се отървете от семките!

2. Вземете тиквата в тиквата!

Поставете резените във фурната върху тава, застлана с фолио или хартия за печене, и покрийте всичко с фолио. Фурната трябва да е предварително загрята на 200 градуса. Оставете да се пекат в това състояние за 15 минути.

3. Махнете фолиото!

След това отстранете фолиото от резените и ги оставете да се пекат още 45 минути, докато се наслаждавате на вкусните аромати, които ще изпълнят дома ви. Важно е да печете филийките, докато омекнат! Всеки шедьовър трябва да има арка, затова е добре да го оставите в изключената фурна за 15 минути, за да се стегне

4. Вземете екстрите!

Разбира се, можете да ядете тиква и самостоятелно, но ако наистина искате да се насладите на плодовете на ентусиазираното си печене на тиква, можете да подправите и без това вкусното лакомство с лют червен пипер, мед или джинджифил.

Разбира се, няма определен начин за приготвяне на тиква и дори в този сравнително кратък процес можете да включите редица трикове, за да направите рецептата напълно по свой вкус. Не се колебайте да експериментирате с хартията и фолиото за печене, размера на резените, времето за печене или дори фурната, която използвате.

Възможно е да получите различни резултати, текстура и вкус, ако използвате например обикновена газова статична фурна или поставите филийките в компактна фурна за пица.

 

 

 

В нашия уеб магазин ще намерите широка гама от фурни с различни размери, категории и технологии. Ако сте в настроение да експериментирате, не пропускайте да разгледате нашия сайт!

Искате ли да откриете интересни храни? Споделете тази статия с приятелите си и ни последвайте във Facebook за подобно вълнуващо съдържание

 


Свързани продукти