gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Освежаващи сладки съвети за летни сладкиши

2022. 06. 24.

Освежаващи сладки съвети за летни сладкиши

Съветите за тортата винаги са полезни! например, не знаете ли как да се освежите след летен обяд? В жегите няма по-добър десерт от меките и освежаващи торти. Предлагаме ви няколко съвета за торти, с които да изненадате себе си, семейството си или дори гостите си като домакин!

Неизпечени сладкиши

В горещините често не ни се иска да отопляваме къщата още повече с включена фурна. Колко хубаво е, че за много сладкиши това не е необходимо. Можете да приготвите най-различни кексчета в зависимост от вкуса или текстурата, която искате. Можете да слагате на пластове бисквити, извара, различни конфитюри и плодове, да не говорим за муса и крема, които карат цялото нещо да се разваля! Всичко, от което се нуждаете, е професионална бъркалка или кухненски робот и можете да приготвите вкусно лакомство за нула време. Ако желаете, можете дори да карамелизирате малко състава с помощта на горелка за готвене.

Една от истинските класики в десертната чаша е пюрето от кестени. То е толкова просто за приготвяне, че всеки може да го сервира за нула време. Ако искате да сте наистина професионалисти и дори да направите сами разбитата сметана, можете да направите и това със сифон за разбита сметана.

Деликатеси, които са лесни за разнообразяване

Вафлите и палачинките също са десерт, който може да бъде променян според собствения ви вкус. Доказателство за тяхната популярност е фактът, че има пекарни, специализирани в производството на вафли и палачинки.

 

С добра гофретник можете да приготвите това вкусно лакомство по всяко време. За големи количества можете да се обърнете към по-сериозни инструменти. Но можете дори да се побъркате с класическата форма, като опитате с гофретник с балончета. Дали ще я гарнирате с банани, бита сметана, шоколадов сос или каквото и да е друго, зависи от вас.

Можете също така да персонализирате палачинките според собствения си вкус, а ако използвате електрическа гофретник, дори не е необходимо да сте в кухнята, можете дори да готвите на терасата, ако има електрически контакт в обсега.

И още един съвет: ако ви е омръзнало от всички пълнежи, които можете да сложите в палачинките, направете палачинка с меренге (или слайдър) - гарантирано ще оближете всичките десет пръста на всеки, който я яде.

Любими продукти за сладкия зъб

Съществуват много варианти на сладкиши - от бисквитена торта до сладкиш. Да не говорим за многото различни начини, по които можем да сложим различни деликатеси върху тестото или между тестените основи, но общото между всички тях е колко добре се хапват в горещия летен следобед. 

От извара и различни видове мус, до кремове и желета, конфитюри и пресни плодове и дори марципан - има много възможности за приготвяне на наистина вкусен десерт. Използването на наистина добри миксери и бъркалки за приготвянето на тези десерти не е толкова уморително. 

Чипс и сладкиши

Не можем да забравим и щруделите и сладкишите. Тъй като класическите сладкиши с извара, маково семе, орехи и череши често не са достатъчно изкусителни в топлите дни, си струва да помислим за други решения. Много хора например не могат да си представят по-хубаво усещане от това да отхапят от тестено руло, напълнено с плодов пълнеж (например ягода или ябълка), и да усетят едновременно хрупкавостта на тестото и освежаващия вкус на пълнежа. 

Не на последно място, трябва да помислим и за летните рождени дни. Тортата е задължителна за рождените дни. Добра идея е да изненадате родителите на слънчевите дни с торта, която може да бъде освежаваща в горещите дни. С подходящите инструменти и машини можете да направите красиви торти у дома, независимо дали са плодови, кремообразни или дори чийзкейк. Добавянето на няколко марципанови фигурки отгоре е само черешката на тортата!

 Надяваме се, че сме ви дали някои идеи за торти, които можете да приготвите през летните дни, когато сте в настроение за освежаващо лакомство! На нашия уебсайт ще намерите всички кухненски инструменти, от които се нуждаете, за да приготвите вкусна торта, както и още вдъхновение от нашите рецепти и съвети.


Свързани продукти