gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Подготовка за Великден с Ankarsrum Assistant

2018. 03. 16.

Подготовка за Великден с Ankarsrum Assistant

Кузунак- направо от фурната

 
На Великденска сутрин няма нищо по-вкусно от прясна, хрупкава кузунак с масло, гарнирана с резен шунка, сирене, яйце или може би домат. Може би само едно нещо може да го победи: ако направим тортата! Всичко, от което се нуждаете за това, е добра рецепта, предварително загрята фурна, няколко съставки и не на последно място миксер Ankarsrum, с  функцията му за месене можете да направите страхотно тесто за кузунаци.
 

Райска погача със сирене

Въпреки че кузунака е един от най-важните великденски сладкиши, погачата може да му съперничи по популярност. Омесването на тестото също играе важна роля в погачата, но ако сте истински гурме, можете да сложите настъргано сирене върху погачата- частта с главата на рендето Ankarsrum може да помогне за това.
 

Сок вместо кола

 
С Ankarsrum пиенето на нездравословна кола свърши! Почитателите на прясно изцеден плодов сок могат да направят портокалов или ябълков сок за себе си и гостите си с цедката, а за децата можем да направим супер вкусни смутита от комбинация от различни плодове.
 
 

Шунка крем от шунка

 
След Великден обикновено остава много храна. Например: шунка, яйца, може би торта. В такива случаи част от шунката може да се използва за направата на различни кремове с шунка, които добре допълват ежедневното меню, намазани върху хляб или като отделен дип. За тази цел препоръчваме използването на главата на  месомелачката  и по-малък диск (с диаметър на отвора 4,5 mm), така че след обработка шунката да се смесва много по-лесно с масло, яйца или различни кремове със сирена.
 

Незабравимият месен хляб

Що се отнася до каймата, питката няма как да не присъства на великденската трапеза. За тези, които не искат да го пропуснат тази година, главата за месомелачка им помага да направят кюфтета с правилната консистенция и лесни за оформяне.
 

Ръчно изработени шоколадови яйца

 
Да, можем да направим шоколадови яйца у дома! Въпреки че резултатът може да не е толкова редовен, колкото в случая с Kinder Surprise, нашите гости ще го харесат. С този метод можете да направите вкусни, ръчно изработени шоколадови яйца по ваша собствена рецепта.
За първоначалните операции, т.е. смесване на шоколадовия крем, препоръчваме  функцията за смесване Ankarsrum, за да можете да смесите и овкусите разтопения шоколад със сметана, какао, плодове, карамел или лешници според вкуса на всеки. След като кремът е готов, остава само да изсипем шоколадовия крем първо в тубичка, а след това в почистен балон и да оставим да престои. След като кремът се охлади и шоколадът се стегне, можете да отрежете балона и специалният домашен бонбон е готов! Видеото по-долу показва целия процес:
 
 
 
В следващата ни статия ще видим какъв вид кифличка можем да изпечем у дома със стоящия миксер Ankarsrum.
 
Ако искате да сте в крак с най-новите рецепти и съвети, последвайте ни във  Facebookon!
 

 

 

Свързани продукти