gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Празнични хапки: рецепта за великденска шоколадова торта

2024. 03. 21.

Празнични хапки: рецепта за великденска шоколадова торта

Скоро ще дойде Великден и какво по-подходящо време за приготвяне на вкусна шоколадова торта, която не само ще зарадва сладкия ви зъб, но и ще допринесе за великденската атмосфера на масата. Нека ви запознаем с тази божествена рецепта, която гарантирано ще завладее сърцата и вкусовите рецептори на всички!

Съставки за шоколадовата торта:

- 75 г масло

- 2 ч.л. ванилова захар

- 100 мл вода

- 150 мл мляко

- 1 яйце

- 180 г брашно

- 40 г какао на прах

- 2 чаени лъжички бакпулвер

- 225 г захар

Шоколадова глазурa:

- 200 г черен шоколад

- 600 г крема сирене

- 200 мл сметана

- 120 г захар за глазура

- шоколад за украса

 

Как се приготвя шоколадова торта - стъпка по стъпка:

1. Загрейте предварително фурната на 175 °C.

2. Разтопете маслото в тиган и го оставете да се охлади.

3. Настройте роботизираната машина Ankarsrum с купата за разбиване и остриетата за разбиване.

4. Смесете маслото, ваниловата захар, водата, млякото и яйцата в купа.

5. Смесете сухите съставки, след което ги добавете към тестото и разбъркайте на ниска скорост до гладка смес.

6. Застелете форма за торта с хартия за печене и изсипете сместа за тестото в нея.

7. Печете тортата за 30-45 минути в долната част на фурната. Оставете да изстине, след което разрежете на половина.

8. Разтопете черния шоколад на пара и оставете да се охлади.

9.Заменете главата с купата за разбиване и добавете крема сиренето и сметаната в купата за разбиване и разбъркайте.

9. Сменете главата за разбиване с приставката за разбиване на крема и добавете крема сиренето и сметаната в купата за разбиване и разбъркайте.

10. Разбъркайте разтопения шоколад и пудрата захар и разбъркайте на ниска скорост до получаване на крем.

11. Намажете центъра и горната част на тортата с шоколадовия крем. Украсете с шоколад и оставете настрана в хладилника.

Съвет на Anka: сервирайте с комплекта за сладкиши Ankarsrum!


Свързани продукти