gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

6 аргумента за домашно приготвена макарони

2023. 03. 07.

6 аргумента за домашно приготвена макарони

Домашната макарони е по-вкусна

Благодарение на свежестта си домашно приготвената паста може да бъде много по-вкусна от купената в магазина суха паста или дори от замразената. Освен това голямо предимство е и това, че тя е направена или може да бъде направена от естествени съставки. По този начин вкусът ѝ може да бъде много по-добър от този на пакетираната или замразената паста. Разбира се, всичко зависи от вас, тъй като трябва да експериментирате с подходящите съставки и пропорции. Италианската кухня се кълне в твърдата паста, като в този случай за брашното са необходими само яйца и минимално количество вода. 

Приготвянето на домашна паста е специално преживяване

Приготвянето на тестото също може да бъде предизвикателство и преживяване. Експериментирането с правилната текстура и след това откриването на вида на тестото, което трябва да се получи. Ако харесвате ръчно изработените, автентични неща, но искате да увеличите ефективността си с помощта на съвременни инструменти, тогава ръчната машина за паста може да ви бъде от голяма полза. Ръчната машина за макаронени изделия, наречена Imperia, разполага например с резачка за талиатели, резачка за фетучини и резачка за спагети и лазаня. 

Приготвянето на домашна паста също може да бъде съвместна програма, както и съвместното готвене. 

А ако редовно произвеждате домашни макаронени изделия в големи количества, ще ви трябва електрическа машина за макаронени изделия. Машината, наречена Imperia Pasta Presto!

Можете да я направите по-здравословна 

Тъй като сами приготвяте тестото, можете да приложите и възможно най-здравословната алтернатива. Освен брашно от твърда пшеница, можете да използвате и пълнозърнесто брашно или вариант, направен от зеленчуци. По този начин резултатът може да бъде домашна паста, която е много по-богата на протеини или фибри, с по-малко калории. Ако направите тестото от обикновено бяло брашно, все пак ще имате здравословно, натурално тесто без добавки.

Имаме повече свобода

Домашната паста може да бъде 100% наше творение. С помощта на правилния уред за рязане на паста можете да приготвите всякакъв вид паста - от пълнени тортелини до обикновени талиатели.
Между другото, ако искате да постигнете текстура, подобна на истинската италианска паста, добавете по едно яйце на всеки 10 dkg брашно и подобрете текстурата с малко вода. Това може да бъде отправна точка за експерименти, по време на които ще откриете идеалната комбинация за вас. А ако искате да направите веганска паста, използвайте твърда пшеница, към която не е необходимо непременно да добавяте яйца.
Тъй като това тесто има високо съдържание на протеини, можем дори да направим тесто от него, като просто го смесим с вода. Между другото, в половин Италия пастата все още се приготвя по този начин. 

Автентичен

Приготвянето на домашна паста връща старите, бавни времена.
Научаваме нещо, което е било рутинно за нашите баби и прабаби. 

Ако искате да автоматизирате приготвянето на домашна паста и да съчетаете автентичния метод със съвременни инструменти, можете дори да използвате миксер Ankarsrum, който също така приготвя тестото вместо вас, а след това машината нарязва тестото с подходяща глава за оформяне на тесто. 

Много по-евтино е да се направи

Най-вероятно можете да приготвите домашно приготвена паста много по-евтино от тази, купена в магазина. Дори да използвате по-скъпо брашно на растителна основа или дори да комбинирате няколко вида по-здравословни брашна с по-високо съдържание на фибри и нисък гликемичен индекс, които са скъпи, пак можете да получите порция готова паста за много по-малко пари, отколкото купената в магазина. 

Не забравяйте, че италианската паста не се приготвя с олио. Освен това ал денте, т.е. с леко хрупкава текстура, е най-добре, защото тогава топлата паста все още ще абсорбира соса.


Свързани продукти