gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Какво може да прави месомелачката?

2018. 02. 25.

Какво може да прави месомелачката?

Въпреки че едва ли очаквате това от името ѝ, една месомелачка може да изпълнява до половин дузина кухненски операции. В случая с основната месомелачка Ankarsrum етикетът "мултифункционална" е нещо повече от приятно звучащ призив за действие: тя може да се използва и за създаване на меню за цяла седмица или месец - и то меню, пълно с разнообразни храни и напитки!

 
Мляното месо е основен продукт в почти всяко домакинство - от най-простите ястия до деликатеси, изискващи средни готварски умения. Болонезе, кюфтета, задушено зеле и краставици, лазаня, чили кон карне - и това са само някои от тях.
 
Ето защо качествената месомелачка е полезна за всеки, особено когато може да се използва за изпълнение на редица други кухненски задачи, замествайки други инструменти. Това е едно от предимствата на главата за мелене на месо Ankarsrum Assistent: с помощта на няколко аксесоара и няколко прости движения тя може да се превърне в универсален кухненски уред (важно е да се отбележи, че месомелачката работи само с основната машина Ankarsrum).
 
Нека разгледаме основните му характеристики:  
 

1, Mесомелачка
Основните му характеристики се разбират от само себе си: той може да смила всякакъв вид месо (пилешко, свинско, говеждо, риба), а благодарение на дисковете и остриетата от неръждаема стомана е издръжлив и устойчив. Производителността му се илюстрира от факта, че може да смели 70 кг месо за един час .

2, Плънка за колбаси
С помощта на асистента, свързан към тръбата за пълнене, вече имаме истинско гастро-оръжие в кухнята си. Той улеснява приготвянето на наденички и колбаси от всякаква кайма - и не само от месо! Освен това е отличен избор за вегански колбаси. Комплектът се предлага с три различни по големина тръбички, така че можете да регулирате дебелината на вашите наденички и колбаси. Особено през сезона на клане на прасета, това е незаменим помощник!

3, Производител на паста
Машината за приготвяне на паста работи на подобен принцип като месомелачката, но тук машината не произвежда вкусна кайма, а вкусна домашна паста. Машината може да се използва за приготвяне на четири различни вида макаронени изделия (спагети, макарони и два вида широка юфка) (*след дълга кариера този комплект аксесоари ще бъде спрян през пролетта на 2024 г. - не повече!)

4, фурна
Това е може би най-удивителното допълнение към инструмента за промяна на десертите. С формата за пресоване на сладкиши можете да направите четири вида кайма, включително вълнообразни, правилни цилиндрични или звездовидни сладки. С фантастично изглеждащите формички можете да си гарантирате, че вашият десерт ще бъде неустоим за гостите ви.

5, ренде
Скромно наричан глава за настъргване, този инструмент отново прави повече, отколкото подсказва името му: освен твърди сирена (като пармезан), той може да настъргва ядки, бисквити, шоколад, картофи и други съставки. Аксесоарът работи, като машината притиска обработваната съставка през перфорирана глава от алуминиева стоманена сплав.

6, масажор за плодове и зеленчуци
Всички вече знаем, че редовната консумация на плодове и зеленчуци е съществена част от балансираното хранене. Ето защо е чудесно, че мелницата на Ankarsrum се предлага и с възможност за избор на сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци. Тъй като вкусотиите се пресоват през перфорирано сито, ценните хранителни вещества не се филтрират и могат да се ползват, докато се пият плодови и зеленчукови сокове и смутита.

Това е всичко за момента, но скоро ще ви заведем в кухнята, за да видите какво можете да приготвите с главата на месомелачката Assistent!