JOKER768 📍 SLOT PULSA TERBARU DEPOSIT TANPA POTONGAN RESMI TERBAIK DAN TERPERCAYA
Joker768 | Link Slot Gacor Maxwin Terbaru Hari Ini Gampang Menang 2024
Joker768 : Situs Slot Deposit Pulsa 5000 Via Telkomsel Resmi Terbaru Tanpa Potongan
Slot Gacor Maxwin Scatter Hitam
Joker768 | DAFTAR REKOMENDASI LINK GACOR HARI INI SITUS SLOT ONLINE GACOR TERPERCAYA GAMPANG MAXWIN HARI INI
Joker768 : SITUS SLOT GACOR TERBARU DARI SERVER THAILAND MUDAH JACKPOT MAXWIN HARI INI
JOKER768 - LINK SITUS SLOT GACOR HARI INI MAXWIN GAMPANG MENANG JACKPOT TERBARU 2024
JOKER768 - SITUS SLOT SERVER LUAR
Конфит

gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Блог

Конфит

2024. 03. 28.

Конфит

Конфит: какво означава?

​​Откъде другаде да дойде конфи, ако не от френската кухня? Като кухненски термин конфи е практичен процес, който си е проправил път в кухнята като техника за съхранение.

Конфитюрът се основава на изолационните свойства на мазнината. Той се основава на продължително, много бавно и при ниска температура готвене на месо в мазнина. По този начин мазнината покрива напълно месото, като го изолира от кислорода. Това не позволява на бактериите, които причиняват развалянето на месото, да се размножават. Важно е след дългото готвене месото да се остави да почине на сухо и хладно място - за предпочитане в мазе или хладилник, или в студен килер.

​​Произходът на конфи

​Макар че току-що описахме конфи като френски процес, картината е малко по-различна и има различни мнения за произхода му. Думата очевидно е френска, но технологията може да не е възникнала във Франция.

Според някои източници конфи се приписва на британския физик Бенджамин Томпсън. В края на XVIII в. той отбелязва, че мазно парче месо, охладено в подходяща среда, не само остава непокътнато, но и става вкусно и крехко. Два века по-късно британският физик от унгарски произход Миклош Кюрти приготвя агнешко месо при 80 °C в продължение на почти 9 часа, за да докаже правотата на Томпсън.

Да не забравяме и теорията, че домакините са познавали метода още преди векове, тъй като им се е налагало да консервират без хладилник. Разбира се, под въпрос е кога нашите предци са осъзнали основното предимство на мазното консервиране (както обикновено се описва конфи), а именно, че дори сухото, застояло месо придобива небесен вкус и нежност благодарение на тази техника.

 

​​Как да се конфитира или как да се конфитира?

​​Няма какво да правим, нека видим как се прави конфитюр! Какво ще ви е необходимо:

  • Голямо количество мазнина

Използвайте свинска мас за говеждо, дивечово и свинско месо.

За птиците най-добре е да използвате гъша мас.

  • За домашни птици най-добрата мазнина е птичето месо

Говеждото и свинското месо трябва да се подправят с чесън, сол и черен пипер.

За дивечово месо най-добрите подправки са розмарин и мащерка.

За птичето месо може да помислите за по-приключенски подправки.

  • Правилният инструмент за конфи

Използвайте фурни за конфи, предназначени за тази цел!

Процесът на приготвяне на конфи е следният:

  1. По време на приготвянето се препоръчва месото да престои в мазнина до цял ден (24 часа ).
  2. Подправките могат да се добавят на този етап!
  3. След достатъчно време за подготовка можете да започнете бавното готвене.
  4. Видът и размерът на месото също определят колко време трябва да отнеме готвенето. Ориентировъчно, свинското месо трябва да се вари около 4 часа, а за по-малкитедомашни птици са достатъчни около 3 часа. Идеалната температура за пълнене не трябва да надвишава 80-100 °C.
  5. Оставете готовото месо да се охлади в мазнината на конфитюра!
  6. Накрая поставете месото в херметически затворен съд в хладилника или избата.

 

​​Какво може да се конфискува?

Конфитюрът е измислен основно за по-големи червени меса. Дивечовото, свинското и говеждото месо са идеален избор. Говеждите бузи, свинското филе и месото на императора, например, са популярни, когато става въпрос за конфи. Патешките гърди и гъшите гърди също придават вкусни аромати, а си струва да се експериментира с фоа гра и патешки дроб.

Като златно правило е добре да запомните, че ако ще приготвяте нещо на барбекю, НЕ го конфитирайте! Но месото, което се готви добре в бульон, е отличен избор за конфи!

Конфит се радва на ренесанс. Най-добрите ресторанти предлагат ястия с конфи. Любителите готвачи, които обичат да експериментират, конфитират, когато са замислили нещо голямо. Ако искате да взривите гостите и семейството си с месо от конфи, използвайте професионални инструменти! Гарантирано ще оближете всичките 10 пръста на всеки, който опита вашия конфи деликатес!

Подобни статии по тази тема:

Всичко за пролетното руло

2024. 04. 16.

Пишете ни


Традиционни рецепти с модерен привкус

2024. 01. 26.

Пишете ни


Необичайни коледни ястия

2023. 12. 05.

Пишете ни


Традиционни коледни ястия

2023. 12. 05.

Пишете ни


Имуностимулиращи съставки

2023. 10. 26.

Пишете ни



Свързани продукти