gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Могат ли зеленчуците да бъдат сувидирани? Сигурно!

2019. 12. 17.

Могат ли зеленчуците да бъдат сувидирани? Сигурно!

Когато си мислим за карвинг, обикновено си представяме месо, меко, ронливо говеждо или свинско. Въпреки че това е чудесна техника за приготвяне на месо, тя работи също толкова добре и със зеленчуци. Ето защо, след като приготвихме експериментално пиле и патица, този път се насочихме към рецепти на зеленчукова основа, за да видим какво добавя бавното готвене към зеленчуковите съставки.

Първо, трябваше да имаме вакуумна опаковъчна машина, за да можем да варим зеленчуците в собствените им сокове до омекване, без да се разреждат или губят соковете. Рецептата, която измислихме, беше деликатес от прясна шунка на основата на брюкселско зеле. За да го приготвите, брюкселското зеле се измива и се поставя в торбичката с малко масло, сол и черен пипер, след което се отцежда от въздуха и се запечатва. След като приключихме, по думите на скъп приятел, с "ламинирането" на зеленчуците, взехме торбичката и я поставихме в подготвения съд за готвене, като настроихме фурната за готвене на 85 градуса за 50 минути.

Машината си свърши работата (както и аз) и когато таймерът за обратно броене на дисплея на суидификатора навлезе в последните 5 минути, започнах да приготвям останалите съставки. Първо нарязах шунката - в рецептата се препоръчва италианска шунка, аз използвах шунка от пилешки гърди, но това е въпрос на личен вкус - и след това я сложих да се запържи в малко зехтин. Когато месото започна да покафенява, брюкселското зеле беше готово, при което извадих зеленчуците от тигана, отворих торбичката, изцедих горещия сок и оставих зелето настрана за минута-две. След това ги запекох в тигана, докато се зачервят хубаво, поне на петна. Междувременно поръсих пъпките с малко балсамов оцет.

В края на процеса оставаше само да сервирам деликатеса: извадих кълновете в по-дълбока чиния, като не пропуснах да добавя малко шунка. Резултатът? Перфектно сготвени, вкусни и сочни зеленчуци, които можете да почувствате, че преливат от здраве! (Важно е да се отбележи, че брюкселското зеле има характерен вкус, така че ако не харесвате зелените плодове, препоръчваме други видове рецепти за сотирани зеленчуци).

Пълната рецепта можете да намерите на този линк.)

Вдъхновени от успеха на брюкселското зеле, през уикенда експериментирахме със задушаване на други зеленчуци и за втория кръг направих смесен зелен кръг с моркови, броколи и царевица. Сувидирах сместа на 75 градуса за около час и половина и резултатът си заслужаваше чакането: зеленчуците почти се разтопиха в устата ми, но запазиха целия си аромат, не се развариха, морковите и царевицата бяха сладки, а броколите - свежи! Така че, независимо дали става въпрос за основно ястие или за вълнуваща гарнитура, със сувидо няма как да сгрешите. И то не само за месо!

 

И ако ще правите су-вид, нека го направите професионално - с помощта на машината за су-вид на Horecatech. Този път използвахме италианската вакуумна опаковъчна машина Tre Spade.

Посетете нашия уебсайт, за да получите всички консумативи, от които се нуждаете за вашите килими.


Свързани продукти