gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Приготвяне на растително мляко у дома с Vegan Milker

2023. 05. 30.

Приготвяне на растително мляко у дома с Vegan Milker

Краве или растително мляко?

Една от най-актуалните теми в днешно време (що се отнася до храната) е дали кравето или растителното мляко е по-здравословно. Разбира се, много хора не разглеждат въпроса от тази гледна точка, а вместо това консумират растителния вариант от принципни съображения или поради непоносимост към лактоза или алергия към мляко.

Но на каква основа трябва да се разглежда млякото, когато са отворени и двете възможности: консумация на краве и растително мляко?

Кравето мляко е здравословно в основата си: то има високо съдържание на калций, витамин D и калий. Това допринася за здравето на костите и зъбите и може да понижи кръвното налягане.

Съдържанието на въглехидрати в него се осигурява от млечната захар, т.е. лактозата. То съдържа също така незаменими аминокиселини, както и два вида протеини - като по този начин допринася за здравословното изграждане на мускулите. В същото време по-голямата част от мазнините в млякото са наситени мазнини, чиято консумация в определени случаи трябва да се намали (от гледна точка на диетата). 

Трудно е да се направи рязък контраст между кравето и растителното мляко. Те наистина не могат да заместят взаимно ползите и полезните си ефекти. 

  • Например кравето мляко не може да се конкурира с разнообразието от растителни млека (соево, фъстъчено, бадемово, оризово, овесено, кокосово и т.н.).
  • Бадемовото мляко е с ниско съдържание на мазнини и захар и съдържа много витамини и минерали. Съдържанието на белтъчини в него обаче е доста малко.
  • Лешниковото мляко е с особено високо съдържание на витамини В и Е - в същото време то е богато на мазнини и калории.
  • Докато овесеното мляко е богато на ненаситени мастни киселини и протеини, съдържанието на захар в него също е ниско.
  • Факт е също така, че растителните млека естествено не съдържат лактоза - но също така е вярно, че в днешно време безлактозното краве мляко също не се смята за нещо изключително, можете да го купите в повечето магазини.

Не е зле да споменем, че растителните млека обикновено са много по-скъпи от кравето. За това обаче има решение!

 

Приготвяне на растително мляко у дома с Vegan Milker

Можете да си направите почти всякаква версия у дома! Ако разполагате с уред за приготвяне на растително мляко  у дома, всичко ще бъде лесно и бързо.

 

Изработен от качествени съставки, уредът за приготвяне на растителни млека  е невероятно ефективен и универсален инструмент за приготвяне на млека на растителна основа. Дизайнът му е прост, благодарение на което можете да използвате филтърния модул за приготвяне на плодови и зеленчукови сокове, растителни кисели млека и сирена.

 Уредът за производство на растителни млека  е единственият уред за производство на млека, който може да смила, филтрира и емулгира съставките едновременно, за да се получи кремообразно мляко на растителна основа.

Целият процес е много лесен:

  • Завийте филтърната вложка на дъното на основния филтър. След това налейте вода в съда и напълнете филтъра с толкова семена, колкото водата да покрие напълно
  • С помощта на преносим блендер пасирайте семената в продължение на няколко минути. 
  • След това използвайте тампона, за да изстискате масата, останала във филтъра, и растителното мляко е готово!

Едва ли има по-прост, по-бърз и по-евтин начин за приготвяне на мляко на растителна основа. Можете да си приготвите божествена напитка от растително мляко за 5 минути, а между другото, цялата хранителна стойност и оригиналният вкус на използваните съставки се запазват, което го прави много по-хранително от купените от магазина версии! Ако искате да опитате домашно приготвено растително мляко, няма да намерите по-добро решение от това!

 

Можете да видите нашата оферта, като кликнете тук!


Свързани продукти