gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Рецепти за сладкиши с ранни летни плодове

2024. 06. 11.

Рецепти за сладкиши с ранни летни плодове

Рецепти за торти с ранни летни плодове

В слънчевите дни няма нищо по-хубаво от лек и освежаващ сладкиш, който носи ароматите на сезона. Ягоди, череши, касис, боровинки и малини са все плодове, които можете да използвате за приготвянето на прекрасни десерти.

Представете си вкусен ягодов пай или кремообразен чийзкейк с касис в кухнята си, а цялата къща ухае божествено от фурната! Тези рецепти са не само лесни за приготвяне, но и гарантирано ще предизвикат усмивка на лицето ви по време на събирания със семейството и приятелите.

Опитайте тези рецепти и се насладете на ароматите на лятото във всяка хапка! 

Ягода

Ягодите са не само един от най-популярните летни плодове, но и истинска суперзвезда в кухнята. Техният свеж, сладък вкус и яркочервен цвят ще очароват почти всеки.

Освен това съдържащият се в него витамин С укрепва имунната система, а антиоксидантите помагат в борбата със свободните радикали, забавяйки процеса на стареене. Ягодите са нискокалорични, което ги прави отличен избор за диети. Да не говорим, че високото съдържание на фибри в тях допринася за здравето на храносмилателната система.

Epres pite

Съставки:

  • 250 г ягоди
  • 200 г брашно
  • 100 г захар
  • 100 г масло
  • 1 яйце
  • екстракт от ванилия

Приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180 градуса.
  2. Смесете брашното, захарта и маслото.
  3. Добавете яйцето и ваниловия екстракт!
  4. Разбъркайте нарязаните ягоди!
  5. Изсипете сместа в застлана с хартия чиния за пай и печете за 30 минути!

 

Ягодова торта с маскарпоне

Съставки:

  • 300 g eper (díszítéshez szeleteld ezzel: машина за рязане на ягоди) 300 г ягоди (за украса нарежете с тази машина за рязане на ягоди)
  • 250 г маскарпоне
  • 100 г захар за глазура
  • 200 г бебешка бисквитена торта
  • 1 dl мляко
  • ванилова захар

Подготовка:

  1. Смесете маскарпонето и пудрата захар!
  2. Накиснете бебешките бисквитени питки в мляко и ги подредете във форма за торта!
  3. Разпределете крема с маскарпоне и ягодите върху бебешките бисквитени торти!
  4. Охладете за поне 2 часа!

 

Череши

Черешите са един от най-сладките плодове на лятото и трябва да бъдат включени в диетата ви не само заради вкуса им, но и заради полезните им ефекти. Тези малки червени плодове са пълни с витамини и минерали. Знаете ли например, че черешите са отличен източник на витамин А, който е полезен за очите и кожата?

Освен това мелатонинът в черешите може да ви помогне да спите по-добре, така че можете да хапнете няколко зрънца вечер. А благодарение на високото си съдържание на антиоксиданти, те помагат за намаляване на възпаленията.

Ниската калоричност и високото съдържание на фибри в черешите също ги правят идеален избор за хора, които спазват диети. Освен това са много гъвкави в кухнята: можете да ги използвате за приготвяне на пайове, клафути или дори за освежаваща плодова салата.

 

Черешов клафутис

Съставки:

Prigotviane:

  1. Загрейте фурната до 180 градуса.
  2. Смесете брашното, захарта, яйцата, млякото и ваниловата захар.
  3. Сложете черешите в застланата с хартия за печене форма!
  4. Изсипете тестото отгоре и печете за 40 минути!

 

френско грозде

Касисът е един от най-вълнуващите летни плодове. Пълен с витамин С, той помага на тялото ви да се бори с инфекциите. Благодарение на високото си съдържание на фибри, той също така подпомага храносмилането.

Може да бъде и чудесен спътник в кухнята: можете да направите от него апетитен чийзкейк от касис, който е идеалното съчетание на кисело френско грозде и сладко крема сирене, или дори освежаваща лимонада от касис, която е истинско освежаване в лятна жега. Киселият вкус на касиса върви особено добре с десерти, но се запазва и в салати и сосове.

Чийзкейк с френско грозде

Съставки:

  • 200 г касис
  • 250 г крема сирене
  • 100 г захар
  • 200 г бисквити
  • 100 г масло
  • 2 яйца

Подготовка:

  1. Загрейте фурната до 180 градуса.
  2. Натрошете бисквитите и ги смесете с разтопеното масло!
  3. Натиснете сместа във форма за кекс!
  4. Смесете крема сиренето, захарта и яйцата.
  5. Добавете касиса и изсипете върху бисквитената основа!
  6. Печете за 45 минути!

 

Боровинки

Боровинките са отличен източник на витамин К. Антоцианините в боровинките имат противовъзпалителни свойства и могат да помогнат за поддържане на сърдечносъдовото здраве.

В кухнята боровинките са истински веселяк: те могат да се използват в торти, мъфини, смутита и дори салати. Опитайте класическия кекс с боровинки, който се приготвя бързо и винаги се радва на голям успех, или забъркайте освежаващо кисело мляко с боровинки за закуска.

Кекс с боровинки

Съставки:

  • 200 г боровинки
  • 250 г брашно
  • 100 г захар
  • 100 г масло
  • 2 яйца
  • 1 dl мляко
  • прах за печене

Подготовка:

  1. Загрейте фурната до 180 градуса.
  2. Смесете брашното, захарта и бакпулвера.
  3. Добавете яйцата, маслото и млякото.
  4. Разбъркайте боровинките.
  5. Изсипете сместа във формички за мъфини и печете в продължение на 20 минути!

 

Малина

Малините са едни от най-вкусните плодове на лятото. Благодарение на ниската си калоричност можете да им се насладите с всяко хранене, независимо дали е закуска, обяд или вечеря.

Опитайте нашата рецепта за малиново брауни, в която тръпчивият вкус на малините хармонира перфектно с богатата сладост на шоколада!

Малиново брауни

Съставки:

  • 200 г малини
  • 200 г черен шоколад
  • 150 г масло
  • 150 г захар
  • 3 яйца
  • 100 г брашно

Elkészítés:

  1. Загрейте фурната до 180 градуса.
  2. Разтопете черния шоколад и маслото.
  3. Смесете захарта и яйцата!
  4. Добавете брашното и след това малините!
  5. Изсипете сместа в тавичка за печене и печете за 25 минути!

 

 

Надяваме се, че тези рецепти ще разведрят летните ви следобеди! Не забравяйте, че най-хубавите сладкиши винаги се приготвят с най-пресните плодове!

А ние имаме всички необходими продукти за печене, от които се нуждаете

 


Свързани продукти