Рецепти за сладкиши с ранни летни плодове
2024. 06. 18.
Рецепти за торти с ранни летни плодове
В слънчевите дни няма нищо по-хубаво от лек и освежаващ сладкиш, който носи ароматите на сезона. Ягоди, череши, касис, боровинки и малини са все плодове, които можете да използвате за приготвянето на прекрасни десерти.
Представете си вкусен ягодов пай или кремообразен чийзкейк с касис в кухнята си, а цялата къща ухае божествено от фурната! Тези рецепти са не само лесни за приготвяне, но и гарантирано ще предизвикат усмивка на лицето ви по време на събирания със семейството и приятелите.
Опитайте тези рецепти и се насладете на ароматите на лятото във всяка хапка!
Ягода
Ягодите са не само един от най-популярните летни плодове, но и истинска суперзвезда в кухнята. Техният свеж, сладък вкус и яркочервен цвят ще очароват почти всеки.
Освен това съдържащият се в него витамин С укрепва имунната система, а антиоксидантите помагат в борбата със свободните радикали, забавяйки процеса на стареене. Ягодите са нискокалорични, което ги прави отличен избор за диети. Да не говорим, че високото съдържание на фибри в тях допринася за здравето на храносмилателната система.
Epres pite
Съставки:
- 250 г ягоди
- 200 г брашно
- 100 г захар
- 100 г масло
- 1 яйце
- екстракт от ванилия
Приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Смесете брашното, захарта и маслото.
- Добавете яйцето и ваниловия екстракт!
- Разбъркайте нарязаните ягоди!
- Изсипете сместа в застлана с хартия чиния за пай и печете за 30 минути!
Ягодова торта с маскарпоне
Съставки:
- 300 g eper (díszítéshez szeleteld ezzel: машина за рязане на ягоди) 300 г ягоди (за украса нарежете с тази машина за рязане на ягоди)
- 250 г маскарпоне
- 100 г захар за глазура
- 200 г бебешка бисквитена торта
- 1 dl мляко
- ванилова захар
Подготовка:
- Смесете маскарпонето и пудрата захар!
- Накиснете бебешките бисквитени питки в мляко и ги подредете във форма за торта!
- Разпределете крема с маскарпоне и ягодите върху бебешките бисквитени торти!
- Охладете за поне 2 часа!
Череши
Черешите са един от най-сладките плодове на лятото и трябва да бъдат включени в диетата ви не само заради вкуса им, но и заради полезните им ефекти. Тези малки червени плодове са пълни с витамини и минерали. Знаете ли например, че черешите са отличен източник на витамин А, който е полезен за очите и кожата?
Освен това мелатонинът в черешите може да ви помогне да спите по-добре, така че можете да хапнете няколко зрънца вечер. А благодарение на високото си съдържание на антиоксиданти, те помагат за намаляване на възпаленията.
Ниската калоричност и високото съдържание на фибри в черешите също ги правят идеален избор за хора, които спазват диети. Освен това са много гъвкави в кухнята: можете да ги използвате за приготвяне на пайове, клафути или дори за освежаваща плодова салата.
Черешов клафутис
Съставки:
- 300 г череши (не забравяйте да ги почистите от костилките)
- 100 г брашно
- 100 г захар
- 3 яйца
- 2 dl мляко
- ванилова захар
Prigotviane:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Смесете брашното, захарта, яйцата, млякото и ваниловата захар.
- Сложете черешите в застланата с хартия за печене форма!
- Изсипете тестото отгоре и печете за 40 минути!
френско грозде
Касисът е един от най-вълнуващите летни плодове. Пълен с витамин С, той помага на тялото ви да се бори с инфекциите. Благодарение на високото си съдържание на фибри, той също така подпомага храносмилането.
Може да бъде и чудесен спътник в кухнята: можете да направите от него апетитен чийзкейк от касис, който е идеалното съчетание на кисело френско грозде и сладко крема сирене, или дори освежаваща лимонада от касис, която е истинско освежаване в лятна жега. Киселият вкус на касиса върви особено добре с десерти, но се запазва и в салати и сосове.
Чийзкейк с френско грозде
Съставки:
- 200 г касис
- 250 г крема сирене
- 100 г захар
- 200 г бисквити
- 100 г масло
- 2 яйца
Подготовка:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Натрошете бисквитите и ги смесете с разтопеното масло!
- Натиснете сместа във форма за кекс!
- Смесете крема сиренето, захарта и яйцата.
- Добавете касиса и изсипете върху бисквитената основа!
- Печете за 45 минути!
Боровинки
Боровинките са отличен източник на витамин К. Антоцианините в боровинките имат противовъзпалителни свойства и могат да помогнат за поддържане на сърдечносъдовото здраве.
В кухнята боровинките са истински веселяк: те могат да се използват в торти, мъфини, смутита и дори салати. Опитайте класическия кекс с боровинки, който се приготвя бързо и винаги се радва на голям успех, или забъркайте освежаващо кисело мляко с боровинки за закуска.
Кекс с боровинки
Съставки:
- 200 г боровинки
- 250 г брашно
- 100 г захар
- 100 г масло
- 2 яйца
- 1 dl мляко
- прах за печене
Подготовка:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Смесете брашното, захарта и бакпулвера.
- Добавете яйцата, маслото и млякото.
- Разбъркайте боровинките.
- Изсипете сместа във формички за мъфини и печете в продължение на 20 минути!
Малина
Малините са едни от най-вкусните плодове на лятото. Благодарение на ниската си калоричност можете да им се насладите с всяко хранене, независимо дали е закуска, обяд или вечеря.
Опитайте нашата рецепта за малиново брауни, в която тръпчивият вкус на малините хармонира перфектно с богатата сладост на шоколада!
Малиново брауни
Съставки:
- 200 г малини
- 200 г черен шоколад
- 150 г масло
- 150 г захар
- 3 яйца
- 100 г брашно
Elkészítés:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Разтопете черния шоколад и маслото.
- Смесете захарта и яйцата!
- Добавете брашното и след това малините!
- Изсипете сместа в тавичка за печене и печете за 25 минути!
Надяваме се, че тези рецепти ще разведрят летните ви следобеди! Не забравяйте, че най-хубавите сладкиши винаги се приготвят с най-пресните плодове!
А ние имаме всички необходими продукти за печене, от които се нуждаете