Възвърнете си честта на великденския колбас!
2018. 03. 27.
За съжаление с наближаването на Великден става ясно колко незаслужено подценяван великденски деликатес е колбасът в сравнение с вечната шунка на първо място.
Дори Дюла Круди е пристрастен към шунката. В едно от своите произведения например той я възхвалява по следния начин:
"За да стане шунката наистина приятна, е необходима известна класичност и изминалото време."
Разбира се, този възглед не е изключителен в литературата, Зигмонд Морич например смята, че колбасът и шунката всъщност могат да се подсилят взаимно и че от добрата шунка може да се направи още по-добър, гастрономически превъзходен колбас.
За щастие обаче има места, където колбасите се ценят подобаващо.
Чехия е такова място и чехите могат да кажат за себе си, че не само оградата, но и великденският заек може да бъде направен от колбас:
Сигурно много хора са го формулирали, но някак си никой не се е осмелил да зададе въпроса: защо великденският заек може да се направи само от шоколад?
Чехите са се справили с това табу.
Ако обаче сте го пропуснали тази година, не се отчайвайте, Великден ще има и догодина. Дотогава ще има много поводи, в които може да се нуждаете от професионален пълнител на колбаси.
Ето защо горещо препоръчваме онлайн магазина на Gammo. Тук ще намерите всички професионални инструменти.
Пожелаваме ви добър апетит за тазгодишния Великден!