Шведска хлебна палачинка
2023. 09. 06.
Приготвена по шведска рецепта, хлебната палачинка е идеалната закуска за закуска, късна закуска или следобеден чай, поднесена с любимия ви дресинг, сос или конфитюр. Рецептата отново е от книгата с рецепти на ANKARSRUM.
Съставки:
50 грама мая
350 мл мляко
2 яйца
15 грама захар
5 грама сол
600-650 грама брашно
125 г масло
В горната част:
1 цяло яйце
2 супени лъжици синьо маково семе
Хляб пламък юфка стъпка по стъпка:
• Загрейте млякото и го натрошете, след което пуснете маята.
• Сглобете ANKA със 7-литровия съд за бъркане от неръждаема стомана, стъргалката за металния съд за бъркане, която предотвратява залепването на тестото по стените на съда, и валяка за месене, които са част от основния комплект.
• Изсипете яйцата, захарта, солта и по-голямата част от брашното, след което включете кухненския робот.
• Настройте таймера за 5-10 минути и добавете маслото. Разбъркайте на ниска скорост.
• Сложете капака на металната купа и оставете тестото да втаса за 30 минути.
• След като тестото е втасало, поставете го върху набрашнен плот или повърхност и го разделете на две части. Разточете и двете на правоъгълници с размери около 20 x 40 cm.
• Намажете върховете с разбито яйце и ги прегънете три пъти.
• Изрежете парчета с ширина около 4 см и ги поставете в тава, застлана с хартия за печене.
• Покрийте и оставете да втаса за 30 минути.
• Загрейте фурната до 225°C.
• Намажете горната част с яйце и поръсете с маково семе.
• Печете в средата на фурната в продължение на 6-7 минути и оставете да изстине в тавата.
• Сервирайте с комплекта за сладкиши ANKARSRUM!
ANKA ТИП:
Сервирайте със сезонни плодове, сироп или сметана. Възможностите са безкрайни!