gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Пон-Пет)

Шведска хлебна палачинка

2023. 09. 06.

Шведска хлебна палачинка

Приготвена по шведска рецепта, хлебната палачинка е идеалната закуска за закуска, късна закуска или следобеден чай, поднесена с любимия ви дресинг, сос или конфитюр. Рецептата отново е от книгата с рецепти на ANKARSRUM.

Съставки:

50 грама мая

350 мл мляко

2 яйца

15 грама захар

5 грама сол

600-650 грама брашно

125 г масло

В горната част:

1 цяло яйце

2 супени лъжици синьо маково семе

Хляб пламък юфка стъпка по стъпка:

• Загрейте млякото и го натрошете, след което пуснете маята.

• Сглобете ANKA със 7-литровия съд за бъркане от неръждаема стомана, стъргалката за металния съд за бъркане, която предотвратява залепването на тестото по стените на съда, и валяка за месене, които са част от основния комплект. 

• Изсипете яйцата, захарта, солта и по-голямата част от брашното, след което включете кухненския робот.

• Настройте таймера за 5-10 минути и добавете маслото. Разбъркайте на ниска скорост.

• Сложете капака на металната купа и оставете тестото да втаса за 30 минути.

• След като тестото е втасало, поставете го върху набрашнен плот или повърхност и го разделете на две части. Разточете и двете на правоъгълници с размери около 20 x 40 cm.

• Намажете върховете с разбито яйце и ги прегънете три пъти.

• Изрежете парчета с ширина около 4 см и ги поставете в тава, застлана с хартия за печене.

• Покрийте и оставете да втаса за 30 минути.

• Загрейте фурната до 225°C.

• Намажете горната част с яйце и поръсете с маково семе.

• Печете в средата на фурната в продължение на 6-7 минути и оставете да изстине в тавата.

• Сервирайте с комплекта за сладкиши ANKARSRUM!

ANKA ТИП:

Сервирайте със сезонни плодове, сироп или сметана. Възможностите са безкрайни!