gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Сушене за по-малко отпадъци!

2017. 10. 28.

Сушене за по-малко отпадъци!

Понякога плодовете и зеленчуците не са толкова пресни, колкото когато сме ги купили. Но не бързайте да ги хвърляте в кофата за боклук! Простото им нарязване и изсушаване ще им вдъхне нов живот, така че по-късно ще можете да ги използвате за всичко. Нека да открием как да превърнем не толкова добрите продукти във вкусни лакомства!


Разговаряхме с Рикардо Карневале на щанда на TRE SPADE на изложението HOST в Милано миналата седмица (за което ще имаме специален репортаж по-късно!) и той ни каза, че най-много му харесва това, че просто нарязва и изсушава плодовете и зеленчуците, които вече не са толкова свежи, за да може да ги използва за нещо по-късно.


Въпреки че от много години продаваме различни уреди за сушене, трябва да призная, че никога не ми е хрумвало, че нашият дехидратор може да бъде полезен за нещо друго, освен за обичайното консервиране на домати, ябълки и сливи. Но, ако се замислите, това е и начинът за приготвяне на вегета, който Рикардо показва в един от своите видеоклипове.

Вкъщи веднага се огледахме в хладилника и тъй като репичките айсберг и цвеклото не бяха в добро състояние, експериментирахме с тях. Първо нарязахме и двете, цвеклото с нож, а репичките - с робота Assistent:

Извадихме нашия дехидратор ATACAMA и разпределихме филийките равномерно върху шестте тави за сушене. Репичките бяха отгоре, а цвеклото - отдолу:

Не се занимавахме много с настройките на машината, има програма "тънки филийки" за нарязани плодове и зеленчуци (използваме я за бране на ябълки), вярвахме, че ще е напълно подходяща за зеленчуци, нарязани на 2 мм филийки с машината и ножа.

Програмата поддържа температурата в уреда между 40 и 50 градуса и работи в продължение на 18 часа. Стартирахме я вечерта и на сутринта (около 8 часа по-късно) цвеклото беше готово, но не и репичките, за които беше необходимо програмата да се задейства напълно.

Крайният резултат? Цвеклото се получи по следния начин:

И репичките са такива:

Възниква въпросът: какъв е вкусът на цвеклото и репичките, когато са изсушени? Абсолютно същите като пресните, без да се губи вкусът им по време на сушенето.

 

Имате настроение за домашно градинарство?  Разгледайте нашето оборудване за сушене на нашия уебсайт и поръчайте такова още днес!

 


Свързани продукти