gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Бърза рецепта за меденки

2024. 12. 06.

Бърза рецепта за меденки

Коледа наближава и какъв по-добър начин да се потопите в празничното настроение от вкусна рецепта за джинджифилови меденки? Топлият мирис на джинджифил изпълва кухнята и събира семейството и приятелите за празнична радост. Изпечете тези вкусни меденки и споделете празничния дух с любимите си хора!

Съставки

  • 150 г осолено масло със стайна температура
  • 225 г захар
  • 50 мл сироп
  • 100 ml сметана
  • 1 супена лъжица смлян джинджифил
  • 1 супена лъжица смляна канела
  • 1 супена лъжица смлян карамфил
  • 1 чаена лъжичка сода за хляб
  • 450 г брашно

Подготовка стъпка по стъпка:

  1.  Настройте роботизираната машина Ankarsrum Assistent със стоманената купастъргалото за тесто   и валяка за месене.  Това гарантира, че тестото е правилно разбъркано и гладко.
  2. В средно голяма тенджера разтопете захарта, маслото и сиропа на слаб огън до пълното им разтваряне и получаване на гладка смес. Изсипете в стоманената купа.
  3. Добавете всички подправки (смлян джинджифил, смляна канела, смлян карамфил) и содата за хляб към сместа. След това изсипете сметаната и разбъркайте добре с помощта на кухненския робот Ankarsrum Assistent.Постепенно добавете брашното към сместа.
  4. Използвайте валяка за месене на роботизираната машина Ankarsrum Assistent, за да обработите лесно тестото, докато станеладко и еднородно. Когато е готово, увийте тестото в домакинско фолио и го оставете да почине за една нощ в хладилника.На следващия ден загрейте фурната до 225 °C.
  5. Омесете тестото върху набрашнена работна повърхност и го разточете до дебелина около 0,5 cm.
  6. С помощта на формичка за сладки или нож изрежете от тестото различни форми на меденки. Разгърнете креативността си!Поставете джинджифиловите бисквитки върху тава, застлана с хартия за печене, и ги изпечете в предварително загрята фурна за около 5 минути, докато станат златистокафяви.
  7. След като бисквитките са готови, оставете ги да се охладят върху чиния.
  8. Можете да ги украсите с глазура или айсинг на вкус.

 

Съвети:

  • Украсете джинджифиловите меденки с глазура или пръски, за да ги направите още по-празнични.
  • Съхранявайте сладкишите в херметически затворен съд, за да се запазят свежи дълго време.

 

Опитайте и споделете резултатите със семейството и приятелите си! Честито печене и весели празници!