Бърза рецепта за меденки
2024. 12. 06.
Коледа наближава и какъв по-добър начин да се потопите в празничното настроение от вкусна рецепта за джинджифилови меденки? Топлият мирис на джинджифил изпълва кухнята и събира семейството и приятелите за празнична радост. Изпечете тези вкусни меденки и споделете празничния дух с любимите си хора!
Съставки
- 150 г осолено масло със стайна температура
- 225 г захар
- 50 мл сироп
- 100 ml сметана
- 1 супена лъжица смлян джинджифил
- 1 супена лъжица смляна канела
- 1 супена лъжица смлян карамфил
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 450 г брашно
Подготовка стъпка по стъпка:
- Настройте роботизираната машина Ankarsrum Assistent със стоманената купа, стъргалото за тесто и валяка за месене. Това гарантира, че тестото е правилно разбъркано и гладко.
- В средно голяма тенджера разтопете захарта, маслото и сиропа на слаб огън до пълното им разтваряне и получаване на гладка смес. Изсипете в стоманената купа.
- Добавете всички подправки (смлян джинджифил, смляна канела, смлян карамфил) и содата за хляб към сместа. След това изсипете сметаната и разбъркайте добре с помощта на кухненския робот Ankarsrum Assistent.Постепенно добавете брашното към сместа.
- Използвайте валяка за месене на роботизираната машина Ankarsrum Assistent, за да обработите лесно тестото, докато станеладко и еднородно. Когато е готово, увийте тестото в домакинско фолио и го оставете да почине за една нощ в хладилника.На следващия ден загрейте фурната до 225 °C.
- Омесете тестото върху набрашнена работна повърхност и го разточете до дебелина около 0,5 cm.
- С помощта на формичка за сладки или нож изрежете от тестото различни форми на меденки. Разгърнете креативността си!Поставете джинджифиловите бисквитки върху тава, застлана с хартия за печене, и ги изпечете в предварително загрята фурна за около 5 минути, докато станат златистокафяви.
- След като бисквитките са готови, оставете ги да се охладят върху чиния.
- Можете да ги украсите с глазура или айсинг на вкус.
Съвети:
- Украсете джинджифиловите меденки с глазура или пръски, за да ги направите още по-празнични.
- Съхранявайте сладкишите в херметически затворен съд, за да се запазят свежи дълго време.
Опитайте и споделете резултатите със семейството и приятелите си! Честито печене и весели празници!