gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Хляб за сандвичи focaccia, с видео рецепта

2024. 01. 25.

Хляб за сандвичи focaccia, с видео рецепта

В студените зимни дни е по-добре да се насладите на топлината на дома и да приготвите вкусни ястия. Вашият кухненски робот Ankarsrum ще ви помогне да запазите средиземноморските аромати със себе си, независимо от сезона. Направете този страхотен домашен хляб за сандвичи с фокача с нас и усетете вкуса на италианската гастрономия в устата си!

Съставки:

- 25 грама прясна мая 

- 400 мл вода

- 50 мл зехтин

- 4,5 чаши брашно за хляб с високо съдържание на сяра (чашата трябва да е 2,5 dl)

- 10 грама сол

- 15 г мед

- 3 супени лъжици зехтин или на вкус за намазване

- Пресен розмарин и морска сол на вкус

Хляб за сандвичи FOCIACCA стъпка по стъпка:

• За да приготвите тестото, сглобете своя робот ANKARSRUM със 7-литровата купа за смесване от неръждаема стомана, спиралата за месене и валяка за месене, както и стъргалката за купата за смесване, която предотвратява залепването на тестото по стените на купата.

• Натрошете маята в купата, добавете водата, солта, зехтина и меда.

• Стартирайте робота ANKARSRUM на средна скорост.

• Постепенно добавете брашното.

• Когато тестото се събере, сложете капака на металната купа и го оставете да втаса за 40 минути.

• Поставете тестото върху тава, застлана с хартия за печене.

• Оставете го да втаса още 30 минути.

• Притиснете горната част с пръсти.

• Намажете горната част със зехтин, поръсете с розмарин и морска сол.

• Настройте фурната на 225°C.

• Печете в средата на фурната в продължение на 25 минути.

• Когато е готово, сте готови да сервирате!

• За да приготвите тестото, сглобете своя робот ANKARSRUM със 7-литровия съд за смесване от неръждаема стомана, спиралата за месене и валяка за месене, както и стъргалото за съда за смесване, което предотвратява залепването на тестото по стените на съда.

 • Натрошете маята в купата, добавете водата, солта, зехтина и меда.

 • Стартирайте кухненския си робот ANKARSRUM на средна скорост.

 • Постепенно добавете брашното.

 • След като тестото се съедини, сложете капака на металната купа и го оставете да втаса за 40 минути.

 • Поставете тестото върху тава за печене, застлана с хартия за печене.

 • Оставете тестото да втаса още 30 минути.

 • Притиснете горната част с пръсти.

 • Намажете горната част със зехтин, поръсете с розмарин и морска сол.

 • Настройте фурната на 225°C.

 • Печете в средата на фурната в продължение на 25 минути.

 • Когато е готово, сте готови да сервирате!

АНКА ТИП:

Сервирайте с екстра върджин зехтин или сушени домати в масло. За възрастни препоръчваме полусухо Prosecco.


Свързани продукти