Хляб за сандвичи focaccia, с видео рецепта
2024. 01. 25.
В студените зимни дни е по-добре да се насладите на топлината на дома и да приготвите вкусни ястия. Вашият кухненски робот Ankarsrum ще ви помогне да запазите средиземноморските аромати със себе си, независимо от сезона. Направете този страхотен домашен хляб за сандвичи с фокача с нас и усетете вкуса на италианската гастрономия в устата си!
Съставки:
- 25 грама прясна мая
- 400 мл вода
- 50 мл зехтин
- 4,5 чаши брашно за хляб с високо съдържание на сяра (чашата трябва да е 2,5 dl)
- 10 грама сол
- 15 г мед
- 3 супени лъжици зехтин или на вкус за намазване
- Пресен розмарин и морска сол на вкус
Хляб за сандвичи FOCIACCA стъпка по стъпка:
• За да приготвите тестото, сглобете своя робот ANKARSRUM със 7-литровата купа за смесване от неръждаема стомана, спиралата за месене и валяка за месене, както и стъргалката за купата за смесване, която предотвратява залепването на тестото по стените на купата.
• Натрошете маята в купата, добавете водата, солта, зехтина и меда.
• Стартирайте робота ANKARSRUM на средна скорост.
• Постепенно добавете брашното.
• Когато тестото се събере, сложете капака на металната купа и го оставете да втаса за 40 минути.
• Поставете тестото върху тава, застлана с хартия за печене.
• Оставете го да втаса още 30 минути.
• Притиснете горната част с пръсти.
• Намажете горната част със зехтин, поръсете с розмарин и морска сол.
• Настройте фурната на 225°C.
• Печете в средата на фурната в продължение на 25 минути.
• Когато е готово, сте готови да сервирате!
• За да приготвите тестото, сглобете своя робот ANKARSRUM със 7-литровия съд за смесване от неръждаема стомана, спиралата за месене и валяка за месене, както и стъргалото за съда за смесване, което предотвратява залепването на тестото по стените на съда.
• Натрошете маята в купата, добавете водата, солта, зехтина и меда.
• Стартирайте кухненския си робот ANKARSRUM на средна скорост.
• Постепенно добавете брашното.
• След като тестото се съедини, сложете капака на металната купа и го оставете да втаса за 40 минути.
• Поставете тестото върху тава за печене, застлана с хартия за печене.
• Оставете тестото да втаса още 30 минути.
• Притиснете горната част с пръсти.
• Намажете горната част със зехтин, поръсете с розмарин и морска сол.
• Настройте фурната на 225°C.
• Печете в средата на фурната в продължение на 25 минути.
• Когато е готово, сте готови да сервирате!
АНКА ТИП:
Сервирайте с екстра върджин зехтин или сушени домати в масло. За възрастни препоръчваме полусухо Prosecco.