gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Американски канелени хлебчета с ябълки и пеканови орехи

2023. 12. 04.

Американски канелени хлебчета с ябълки и пеканови орехи

Ябълките и пеканите в тази вдъхновена от американската кухня бисквитка придават приятна хрупкавост на всяка хапка. Машината ни за роботи Ankarsrum е готова, нека заедно да се отправим на сладко пътешествие! Рецептата ни отново е от рецептурника на Ankarsrum.Hozzávalók:

Тестo

100 грама масло

25 г прясна мая (или 10 г разтворима мая)

250 г мляко

100 г гъста сметана

100 грама захар

1 яйце

Щипка сол

480-540 грама пшенично брашно

Пълнеж:

125 грама масло на стайна температура

100 грама кафява захар

1 супена лъжица брашно

2 супени лъжици канела

2 ябълки

На горната част:

1 яйце

120 грама захар за глазура

1-2 супени лъжици вода

100 грама пеканови орехи

Американско канелено хлебчет с ябълки и пеканови орехи стъпка по стъпка:

Разтопете маслото и го смесете с млякото и сметаната. Загрейте сместа до 37°C и след това сглобете своя робот ANKARSRUM със 7-литровия съд за смесване от неръждаема стомана, спиралата за месене и валяка за месене, както и стъргалката за съда за смесване, за да предотвратите залепването на тестото по стените на съда.

Сега натрошете прясната мая или изсипете разтворимата мая в купата, след което добавете останалите съставки на тестото.

Стартирайте машината с ниска скорост и постепенно увеличете до средна скорост. Обработвайте тестото в продължение на 10-15 минути с кухненския робот Ankarsrum, като постепенно увеличавате скоростта на месене до средна.

Когато е готово, омесете тестото с ръка, след което поставете капака и го оставете да втаса за 60 минути.

Смесете всички съставки за пълнежа с изключение на ябълките. 

Настържете ябълките на едро ренде и изстискайте сока.

Тестото се разточва на правоъгълник с размери 30 x 40 cm. Разпределете плънката равномерно по цялата повърхност на тестото, след което разпределете настърганите ябълки върху плънката.

След това тестото се навива на руло по дължина и се нарязва на 12 еднакви по широчина парчета, които се поставят в застлана тава за печене с прегънатата част на дъното.

Покрийте тавата и оставете хлебчетата да втасат за 45 минути.

Загрейте фурната до 225 °C.

Намажете кифличките с разбитото яйце и ги изпечете в центъра на фурната за около 8-10 минути, след което ги оставете да изстинат напълно.

В тенджера добавете постепенно водата към пудрата захар, за да се получи гладка глазура, след което залейте кифличките с глазурата и поръсете отгоре с пеканови орехи.

Съвет от Anka:

Глазурата никога не е достатъчна, така че можете да направите двойно по-голямо количество!

 


Свързани продукти