Американски канелени хлебчета с ябълки и пеканови орехи
2023. 12. 04.
Ябълките и пеканите в тази вдъхновена от американската кухня бисквитка придават приятна хрупкавост на всяка хапка. Машината ни за роботи Ankarsrum е готова, нека заедно да се отправим на сладко пътешествие! Рецептата ни отново е от рецептурника на Ankarsrum.Hozzávalók:
Тестo
100 грама масло
25 г прясна мая (или 10 г разтворима мая)
250 г мляко
100 г гъста сметана
100 грама захар
1 яйце
Щипка сол
480-540 грама пшенично брашно
Пълнеж:
125 грама масло на стайна температура
100 грама кафява захар
1 супена лъжица брашно
2 супени лъжици канела
2 ябълки
На горната част:
1 яйце
120 грама захар за глазура
1-2 супени лъжици вода
100 грама пеканови орехи
Американско канелено хлебчет с ябълки и пеканови орехи стъпка по стъпка:
Разтопете маслото и го смесете с млякото и сметаната. Загрейте сместа до 37°C и след това сглобете своя робот ANKARSRUM със 7-литровия съд за смесване от неръждаема стомана, спиралата за месене и валяка за месене, както и стъргалката за съда за смесване, за да предотвратите залепването на тестото по стените на съда.
Сега натрошете прясната мая или изсипете разтворимата мая в купата, след което добавете останалите съставки на тестото.
Стартирайте машината с ниска скорост и постепенно увеличете до средна скорост. Обработвайте тестото в продължение на 10-15 минути с кухненския робот Ankarsrum, като постепенно увеличавате скоростта на месене до средна.
Когато е готово, омесете тестото с ръка, след което поставете капака и го оставете да втаса за 60 минути.
Смесете всички съставки за пълнежа с изключение на ябълките.
Настържете ябълките на едро ренде и изстискайте сока.
Тестото се разточва на правоъгълник с размери 30 x 40 cm. Разпределете плънката равномерно по цялата повърхност на тестото, след което разпределете настърганите ябълки върху плънката.
След това тестото се навива на руло по дължина и се нарязва на 12 еднакви по широчина парчета, които се поставят в застлана тава за печене с прегънатата част на дъното.
Покрийте тавата и оставете хлебчетата да втасат за 45 минути.
Загрейте фурната до 225 °C.
Намажете кифличките с разбитото яйце и ги изпечете в центъра на фурната за около 8-10 минути, след което ги оставете да изстинат напълно.
В тенджера добавете постепенно водата към пудрата захар, за да се получи гладка глазура, след което залейте кифличките с глазурата и поръсете отгоре с пеканови орехи.
Съвет от Anka:
Глазурата никога не е достатъчна, така че можете да направите двойно по-голямо количество!