Домашно приготвени равиоли със спанак и рикота
2024. 04. 08.
Паста:
500 г брашно от твърда пшеница (фино смлян грис или брашно за макарони)
7 яйца
3,5 супени лъжици олио за готвене
100 г пресен спанак
50 г сирене рикота
100 г ситно настърган пармезан
1 скилидка чесън
Кората на един лимон
Сок от един лимон
Сол и черен пипер
1. Настройте вашия кухненски робот Ankarsrum с купата от неръждаема стомана и рамото за смесване.
2. За да направите тестото, поставете брашното в подготвената купа и стартирайте помощника на ниска скорост. Постепенно добавете яйцата, след което изсипете олиото. Ако е необходимо, издърпайте лоста към центъра на купата, за да се съединят по-добре съставките. Когато тестото се събере, преместете лоста на 1 инч от страната на купата. Настройте таймера за 8 минути и оставете тестото да се меси.
След като тестото е готово, поставете го върху набрашнена повърхност за печене и го омесете за кратко. Покрийте и оставете да почине в хладилника за поне 30 минути.
4. Загрейте зехтина в тиган на среден огън и задушете спанака, докато по-голямата част от течността се изпари. Отстранете от огъня и разбъркайте рикотата, счукания чесън, настърганата лимонова кора и сок. Пасирайте с ръчен или главен пасатор до гладка смес, след което подправете на вкус.
5. Поставете главата на миксера за тесто на Вашия кухненски робот Ankarsrum и разделете тестото на 3-4 порции. Сплескайте всяко парче с ръце и разтеглете тестото на най-ниската скорост, като настроите ролката на 0. Сгънете тестото и след това го прекарайте през валяка за тесто няколко пъти, като постепенно увеличавате настройката на валяка.
6. Поставете разточеното тесто върху леко набрашнена повърхност и го намажете с плънката от спанак. Сгънете другата половина на тестото върху плънката. Изрежете парчетата равиоли.
7. Сварете равиолите във вряща подсолена вода за около 5 минути или докато изплуват на повърхността. Сервирайте ги горещи, поръсени с настърган пармезан и салата.
Открийте едно по-лесно и вкусно готвене с кухненския робот Ankarsrum! Купете сега и продължавайте да разглеждате нашия уебсайт за още вдъхновяващи рецепти!