gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Домашно приготвени равиоли със спанак и рикота

2024. 04. 08.

Домашно приготвени равиоли със спанак и рикота

 

 

Свежите и вкусни домашно приготвени равиоли винаги са гарантиран хит на трапезата. То предлага ненадмината комбинация от домашно приготвена паста и вкусен пълнеж от спанак и рикота, която е лесна за приготвяне у дома. В тази рецепта ще намерите подробни инструкции стъпка по стъпка как да приготвите перфектните домашни равиоли.

Паста:

500 г брашно от твърда пшеница (фино смлян грис или брашно за макарони)

7 яйца

3,5 супени лъжици олио за готвене

 

100 г пресен спанак

50 г сирене рикота

100 г ситно настърган пармезан

1 скилидка чесън

Кората на един лимон

Сок от един лимон

Сол и черен пипер

1. Настройте вашия кухненски робот Ankarsrum с купата от неръждаема стомана и рамото за смесване.

2. За да направите тестото, поставете брашното в подготвената купа и стартирайте помощника на ниска скорост. Постепенно добавете яйцата, след което изсипете олиото. Ако е необходимо, издърпайте лоста към центъра на купата, за да се съединят по-добре съставките. Когато тестото се събере, преместете лоста на 1 инч от страната на купата. Настройте таймера за 8 минути и оставете тестото да се меси.

След като тестото е готово, поставете го върху набрашнена повърхност за печене и го омесете за кратко. Покрийте и оставете да почине в хладилника за поне 30 минути.

4. Загрейте зехтина в тиган на среден огън и задушете спанака, докато по-голямата част от течността се изпари. Отстранете от огъня и разбъркайте рикотата, счукания чесън, настърганата лимонова кора и сок. Пасирайте с ръчен или главен пасатор до гладка смес, след което подправете на вкус.

5. Поставете главата на миксера за тесто на Вашия кухненски робот Ankarsrum и разделете тестото на 3-4 порции. Сплескайте всяко парче с ръце и разтеглете тестото на най-ниската скорост, като настроите ролката на 0. Сгънете тестото и след това го прекарайте през валяка за тесто няколко пъти, като постепенно увеличавате настройката на валяка.

6. Поставете разточеното тесто върху леко набрашнена повърхност и го намажете с плънката от спанак. Сгънете другата половина на тестото върху плънката. Изрежете парчетата равиоли.

7. Сварете равиолите във вряща подсолена вода за около 5 минути или докато изплуват на повърхността. Сервирайте ги горещи, поръсени с настърган пармезан и салата.

Открийте едно по-лесно и вкусно готвене с кухненския​ робот Ankarsrum! Купете сега и продължавайте да разглеждате нашия уебсайт за още вдъхновяващи рецепти!