gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Пон-Пет)

Еспресо сорбе - леден десерт с вкус на кафе

2023. 09. 06.

Еспресо сорбе - леден десерт с вкус на кафе

Като любител на кафето, със сигурност ще харесате всичко, което има вкус на кафе. Бонбони с кафе, шоколадови бонбони, а ако става дума за сладкиши - сладолед или още по-модерно сорбе. Да, любимият студен сладолед с тръпчив вкус на еспресо ще бъде звездата на летните ви дни. Прочетете нашата рецепта, този път отново от книгата с рецепти на ANKARSRUM.

Съставки:

480 мл вода

40 грама какао на прах

150 грама захар

200 г черен шоколад със 70-80% какао

20 ml кафе еспресо, приготвено на пара

По желание кубчета лед за по-бързо охлаждане на сорбето

Инструкции стъпка по стъпка:

• Поставете машината за сладолед ANKARSRUM във фризера 20-24 часа преди приготвянето. В това видео ви показваме как да сглобите тази част от главата с тялото на машината-робот.

• В тенджера оставете водата, захарта и какаото на прах да заврат, след което ги отстранете от огъня или оставете настрана.

• Добавете нарязания черен шоколад и разбъркайте. Ако сте избрали професионален инструмент за приготвяне на шоколада, препоръчваме ви тази глав.

• Сега изсипете еспресото и разбъркайте.

• Върнете тигана на котлона и оставете сместа да ври 2-3 минути, след което я оставете настрана.

• За да ускорите процеса на приготвяне на сладолед, поставете кубчета лед в купа и изсипете сместа в по-малка купа и я поставете в купата за сладолед, за да се охлади по-бързо.

• Когато сместа стане млечна и се охлади, можете да продължите да приготвяте сладоледа (ако не се е охладил напълно, поставете го в хладилника и го охладете напълно).

• Когато се охлади, прикрепете машината за сладолед ANKARSRUM към машината-робот.

• Включете ANKARSRUMO, така че машината за сладолед да се върти, и бавно изсипете сместа. Разбъркайте на бавна скорост, след което изсипете в контейнер за замразяване и поставете във фризера за поне 1-2 часа.

• Извадете я от фризера 20-30 минути преди сервиране!

ANKA tipp:

 

За да завършите изживяването с кафето, направете прясна бита сметана с помощта на метличка ANKARSRUM и поръсете отгоре настърган шоколад, приготвен с това пространство за глава.

 


Свързани продукти