gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Хляб със стафиди

2023. 10. 31.

Хляб със стафиди

Хлябът със стафиди може да бъде не само главен акцент на масата за закуска, но и перфектно допълнение към семейните моменти по всяко време на деня. Миризмата на прясно изпечена вкусотия внася уютна топлина в дома ви, възбужда апетита на всички и прави деня на семейството ви наистина специален с домашния хляб. Направете сами хляб за закуска за децата и за себе си.

Нашата рецепта отново е от книгата с рецепти на ANKARSRUM.

Рецепта:

50 грама мая

550 мл мляко

1 супена лъжица мед

2 ч.л. сол

250 г стафиди

660-720 грама брашно

 

Ръжен хляб стъпка по стъпка:

Сглобете ANKA-та със 7-литровия съд за бъркане от неръждаема стомана, спиралата за месене и валяка за месене, включени в основния комплект, както и стъргалката за съда за бъркане, за да предотвратите залепването на тестото по стените на съда.

•  Натрошете маята в купата с млякото, загрято до 37 ℃. Постепенно изсипете млякото.

• След това добавете меда, солта и стафидите. Накрая, малко по малко, добавете брашното. Оставете машината да меси, докато тестото се отдели от стените на купата, около 10-12 минути.

• След това поставете капака на купата и оставете тестото настрана да втаса за 1 час.

• Сега разделете тестото на три части и го оформете в желаната форма на хляб. Оставете да втаса за още един час под кърпа.

• Настройте фурната на 220 ℃. Ако имате възможност, включете функцията за пара на фурната, а ако нямате фурна за пара, поставете във фурната топлоустойчив съд, пълен с вода. Ефектът на парата все още ще е налице. Печете за около 30 минути.

ANKA Съвет:

Тъй като хлябът има сладък вкус, поднесете го с домашно приготвено билково масло, за да накарате ароматите да танцуват един с друг!


Свързани продукти