gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Изкушаващо кремообразна рецепта за лимонов сладолед

2024. 06. 10.

Изкушаващо кремообразна рецепта за лимонов сладолед

Предимството на домашно приготвения сладолед е, че знаете какво точно влиза в него и можете да адаптирате вкуса му към собствения си вкус. Съвършената хармония от ярък лимонов аромат и копринено гладка текстура създава истинско освежаващо изживяване. Независимо дали търсите освежаващо сладко лакомство за горещия летен ден или лек десерт за семейството, тази рецепта е идеална за всеки повод. Насладете се на свежестта с топка кремообразен лимонов сладолед!

Съставки: 

Citromkrémhez:

2 яйчни жълтъка

1 яйце

200 г захар

2 лимона

100 г масло

 

За сладоледа:

600 мл сметана

175 мл кондензирано мляко

 

Преди да започнете, поставете купата за сладолед във фризера за 24 часа!

1. Започнете, като настържете кората на лимоните. Междувременно свържете сокоизстисквачката за цитрусови плодове към вашия Ankarsrum  и изстискайте сока от лимоните.

2. В голяма купа смесете жълтъците, цялото яйце и захарта. На пара започнете да смесвате яйчената смес с лимоновия сок и лимоновата кора. 

3. Разбърквайте непрекъснато, докато сместа се сгъсти и стане кремообразна.

4. Отстранете сместа от котлона и добавете маслото. Разбъркайте, докато маслото се разтвори напълно, след което оставете лимоновата извара да се охлади напълно.

5. В голяма купа за смесване смесете сметаната и кондензираното мляко.

6. Когато лимоновата извара се охлади, бавно я добавете към сметановата смес. Разбъркайте внимателно, за да се разпредели равномерно лимоновата извара.

 

7. Сглобете купата за сладолед и стартирайте кухненския робот Ankarsrum на ниска скорост и бавно изсипете сместа през отвора в капака. Оставете машината да работи за около 20 минути, след което добавете още лимонова извара.

8. Поставете във фризера за поне 30 минути, след което извадете сладоледа от фризера 5 минути преди сервиране, за да е по-лесно да се загребва.

 

Ако искате още вкусни рецепти, 

последвайте страницата ни във Facebook

 и вземете своя робот 

Ankarsrum 

, за да приготвяте най-вкусните закуски с лекота!