Крем супа от тиква ANKA
2022. 12. 07.
Нашата рецепта е от книгата с рецепти ANKARSRUM.
Съставки:
600 грама прясна тиква
1 парче праз
50 грама пресен джинджифил
2 супени лъжици куркума (за предпочитане прясна)
2 скилидки чесън
30 грама рапично олио
240 грама варен нахут
400 мл кокосова сметана
700 мл зеленчукова супа
7,5 грама сол
5-10 грама кайенски пипер
Заглавие:
70 грама тиквени семки
1 чаена лъжичка сол
0,5 ч.л. кайенски пипер
ANKAтиквена крем супа, стъпка по стъпка!
1. Обелете и нарежете тиквата на малки парчета. За тази цел се запознайте в това видео с приставката за рязане на зеленчуци ANKARSRUM! Кипнете вода, добавете сол и варете около 15 минути, докато тиквата омекне, след което я оставете настрана.
2. Нарежете лука на малки парчета. Обелете и настържете или нарежете на ситно джинджифила, куркумата (ако използвате прясна) и чесъна.
3. Налейте олио в тиган и запържете джинджифила, куркумата и лука за няколко минути на среден огън.
4. Добавете тиквата и отцедения нахут, след това кокосовата сметана, зеленчуковата супа (бульон) и оставете да къкри за 10-15 минути.
5. Опитайте на вкус и ако е необходимо, подправете със сол и лют червен пипер.
6. Сглобете ANKARSRUM с помощта на блендер.
7. Изсипете супата в блендера и пасирайте до гладка смес. Разредете с гореща вода, ако супата стане прекалено гъста.