Кремообразен сладолед с вкус на меденките
2024. 12. 18.
Ако търсите специален сладолед на зимна тематика, опитайте тази рецепта за сладолед с джинджифилови меденки! Можете да го приготвите лесно с робота Ankarsrum Assistant и със сигурност ще се хареса на всички. Ароматът на джинджифил се съчетава перфектно с копринения, кремообразен сладолед, като ви осигурява истинско празнично удоволствие.
Съставки
- 600 мл сметана
- 400 г кондензирано мляко
- 200 меденки (нарязани на парчета)
Подготовка стъпка по стъпка:
- Поставете купата за сладолед във фризера за 24 часа, за да се охлади, преди да я използвате. Това ще помогне сладоледът да стане възможно най-кремообразен.
- Сглобете роботизираната машина Ankarsrum Assistent с купата за разбиване и чадърите за разбиване. Разбийте сметаната, докато се образуват меки върхове, така че текстурата на сладоледа да е хубава и гладка.
- Добавете кондензираното мляко и 2/3 от джинджифила към разбитата сметана. Внимателно разбъркайте съставките, така че парченцата джинджифил да се разпределят добре в сместа.
- Настройте своя асистент Ankarsrum с машината за сладолед. Стартирайте машината на ниска скорост и бавно изсипете сместа през отвора на капака. Оставете машината да работи за около 20 минути, докато сладоледът стане кремообразен.
- След като сладоледът е готов, добавете към него останалите нарязани бисквити от джинджифил, за да стане още по-вкусен.
- Поставете сладоледа обратно във фризера и го оставете да се замрази за поне 30 минути, за да може сладоледът да се втвърди.
- Извадете го от фризера 5 минути преди сервиране, за да се оформи по-лесно. Загребете го във вкусни формички и се насладете на неповторимия вкус на джинджифиловия сладолед!
Съвет от Anka:
Ако искате да подправите малко сладоледа, опитайте да добавите малки парченца шоколад или захаросани портокалови корички за още по-богат вкус.