gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Кремообразен сладолед с вкус на меденките

2024. 12. 18.

Кремообразен сладолед с вкус на меденките

Ако търсите специален сладолед на зимна тематика, опитайте тази рецепта за сладолед с джинджифилови меденки! Можете да го приготвите лесно с робота Ankarsrum Assistant и със сигурност ще се хареса на всички. Ароматът на джинджифил се съчетава перфектно с копринения, кремообразен сладолед, като ви осигурява истинско празнично удоволствие.

Съставки

  • 600 мл сметана
  • 400 г кондензирано мляко
  • 200 меденки (нарязани на парчета)

Подготовка стъпка по стъпка:

  1. Поставете купата за сладолед във фризера за 24 часа, за да се охлади, преди да я използвате. Това ще помогне сладоледът да стане възможно най-кремообразен.
  2. Сглобете роботизираната машина Ankarsrum Assistent  с купата за разбиване и чадърите за разбиване. Разбийте сметаната, докато се образуват меки върхове, така че текстурата на сладоледа да е хубава и гладка.
  3. Добавете кондензираното мляко и 2/3 от джинджифила към разбитата сметана. Внимателно разбъркайте съставките, така че парченцата джинджифил да се разпределят добре в сместа.
  4. Настройте своя асистент Ankarsrum с машината за сладолед. Стартирайте машината на ниска скорост и бавно изсипете сместа през отвора на капака. Оставете машината да работи за около 20 минути, докато сладоледът стане кремообразен.
  5. След като сладоледът е готов, добавете към него останалите нарязани бисквити от джинджифил, за да стане още по-вкусен.
  6. Поставете сладоледа обратно във фризера и го оставете да се замрази за поне 30 минути, за да може сладоледът да се втвърди.
  7. Извадете го от фризера 5 минути преди сервиране, за да се оформи по-лесно. Загребете го във вкусни формички и се насладете на неповторимия вкус на джинджифиловия сладолед!

Съвет от Anka:

Ако искате да подправите малко сладоледа, опитайте да добавите малки парченца шоколад или захаросани портокалови корички за още по-богат вкус.