gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Освежаващо сорбе от киви: идеалният леден десерт за лятото

2024. 06. 21.

Освежаващо сорбе от киви: идеалният леден десерт за лятото

Сорбето от киви е любимо лятно ястие, което лесно можете да приготвите у дома - за закуска или като десерт. Особено вкусно е поднесено в конус с шоколадов орех, но също толкова ефектно е и в елегантна чаша. Взехме рецептата от книгата с рецепти на ANKARSRUM, за да можете и вие да опитате това райско лакомство.

Преди да започнете да приготвяте сорбе, е добре да знаете какви са разликите между сладолед и сорбе. Сладоледът е кремообразен, млечен десерт на основата на яйца и захар, който се топи меко в устата. Сорбето, от друга страна, е ледено плодово пюре, приготвено от пресни или замразени плодове и разредено с вода, така че може да се ползва от хора с непоносимост към лактоза.

 

Съставки:

500 мл вода

360 грама захар

8 семена от киви

Сок от 1 лимон, който можете да приготвите с тази главаВижте как работи тук, а това видео ще ви помогне да я сглобите!

 

Подготовка стъпка по стъпка:

Приготвяне: поставете машината за сладолед ANKARSRUM във фризера 20-24 часа преди употреба.

1. Оставете водата и захарта да заврат, като бъркате непрекъснато, докато захарта се разтвори напълно. След това поставете сиропа във фризера за 20 минути, за да се охлади напълно.

2. Свържете роботизираната машина ANKARSRUM към миксера Обелете костилките и ги разрежете наполовина. Изсипете студения захарен сироп, лимоновия сок и парчетата костилки в блендера и пасирайте до гладка смес.

3. Сглобете роботизираната машина ANKARSRUM с уреда за сладолед. Изсипете сместа в машината за сладолед и разбърквайте в продължение на 25-30 минути. След това изсипете сорбето в избраната форма и го замразете за поне 10 часа.

Съвет ANKA:

За да поднесете, поръсете върха на топчетата сорбе с препечени смлени орехи или бадеми. Главата за настъргване на робота ANKARSRUM ще ви помогне да смелите орехите или бадемите.

 

Ако сте в настроение за това вкусно освежаване, посетете нашия уебсайт и си купете най-добрите блендери! И не пропускайте да се запознаете с най-новите рецепти и съвети - последвайте ни във Facebook, за да научите първи за най-новото ни съдържание!