gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Пон-Пет)

Павлова с ревен

2023. 07. 21.

Павлова с ревен

Днешният десерт е перфектна комбинация от хрупкав меренг, кадифена бита сметана и пресни плодове. Нашата рецепта също е от книгата с рецепти на Анкарсрум. Преди да се уплашите, защото приготвянето на меренге ви се струва предизвикателство, вижте колко лесно се прави. Кликнете върху това видео!

Съставки за меренге:

4 яйчни белтъка

225 г захар

1 супена лъжица царевично нишесте

1 ч.л. оцет

Съставки за пълнежа:

Бита сметана

Ягода

Ревен и извара

Съставки за извара от ревен:

600 г ревен

225 г захар

1 супена лъжица царевично нишесте

2 яйца

75 г масло

Ревена извара стъпка по стъпка:

Сварете ревена със захарта, разбъркайте до гладка смес, след това прецедете и изсипете обратно в тенджерата. Сега добавете яйцата и гответе на среден огън при непрекъснато бъркане, докато тестото леко се сгъсти или докато достигне 80°C.

Сега прецедете тестото, добавете царевичното нишесте и разбъркайте. Оставете да се охлади леко, преди да добавите маслото. Ако сместа се окаже по-рядка извара, махнете я от котлона и я сложете в хладилника за поне 2 часа!

Павлова стъпка по стъпка:

Настройте фурната на 80°C, вентилатор и подгответе два листа за печене, застлани с хартия за печене. Начертайте кръг върху всеки лист хартия, който ще се превърне в идеален шаблон за чиния.

Сглобете вашия миксер ANKARSRUM с бъркалката.

Разбийте белтъците на твърда пяна, след това добавете захарта и ги разбъркайте на лъскаво меренге тесто. Накрая добавете царевичното нишесте и оцета, като внимателно ги разбърквате в сместа с помощта на шпатула. Това видео  показва перфектно приготвянето на меренг!

Разпределете меренга върху хартията за печене, която сте направили като шаблон.

Печете за около час и половина до два, след което изключете фурната и оставете основите да изсъхнат във фурната поне за час. Меренгът може да остане във фурната за цяла нощ, на сутринта определено ще изсъхне.

Извадете изварата от хладилника, сложете половината от сладкарски плик.

Нарежете ягодите на филийки.

Сглобете вашия миксер ANKARSRUM с бъркалка и разбийте сметаната до пяна.

Внимателно извадете основата от хартията за печене и я намажете тънко с изварата от Руба РБ, след което поставете отгоре нарязаните ягоди.

Поставете следващия лист отгоре, отново намажете с тънък слой крем, след което украсете с изварата от ревен с помощта на сладкарска торбичка.

ANKA съвет:

Тортата може да бъде украсена с ягоди и свежи цветя, годни за консумация.