gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Пон-Пет)

Поничка с канела

2023. 08. 21.

Поничка с канела

Домашните понички могат да се пекат не само през февруари, но и през цялата година, а канеленият вариант е истинско есенно удоволствие. Приготвянето им с миксера ANKARSRUM е детска игра!! 

Той лесно извършва вместо вас досадния процес на месене, така че кухнята ви вече ще е по-чиста. Разнообразявайте с любимите си гарнитури и се наслаждавайте.

Нашата рецепта вече е и от книгата с рецепти на ANKARSRUM, а сега добавяме и видеопомощ за рецептата.

 

Рецепта - за 10 понички

Съставки за тестото:

20 грама мая

50 грама масло

200 мл мляко

70 грама захар

1 яйце

½ чаена лъжичка сол

½ лимон (кора)

390-420 грама пшенично брашно

Съставки за печене:

1 литър масло

Захар на вкус

Канела на вкус

Понички с канела стъпка по стъпка:

• Гледайте видеоклипа с рецептата! Сглобете стоящия миксер с купата, куката със спирала за месене и валяка за месене, както и стъргалката за купата, която предпазва тестото от залепване по стените на купата. 

• Натрошете маята в купата. Разтопете маслото в тиган и добавете млякото.

• Загрейте го до максимум 37°C и го излейте върху маята в металната купа.

• Добавете захарта, солта, яйцата, лимона и постепенно добавете по-голямата част от брашното. Включете миксера и месете в продължение на 10 минути. Тестото трябва да е лепкаво, но лесно за разбиване. Ако се съмнявате дали консистенцията на тестото ви е подходяща, изгледайте видеото. Когато е готово, поставете тестото върху набрашнена повърхност и го разточете на тесто с дебелина 1 см. Изрежете кръгли форми с кръгла формичка за бисквити или чаша, след което изрежете малка дупка в средата. Когато сте готови, оставете тестото да втаса и да почине под чиста и суха кухненска кърпа за 2-3 часа.

• Загрейте олиото в тиган до 175°C и изпържете поничките за по 1 минута от всяка страна, след което ги отцедете. Избършете излишното масло с хартиена кърпа. След като го получите, докато са още топли, оваляйте поничките в сместа от захар и канела.

ANKA съвет:

Можете да подсилите удоволствието от пресните понички със сладко, лешников крем, пудинг и сладолед!


Свързани продукти