gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Пролетно барбекю

2023. 01. 30.

Пролетно барбекю

Пролетно барбекю

Веднага щом лошото време отмине, всеки иска да излезе навън. След пътувания, разходки и развлекателни дейности, които могат да се извършват на открито, е добре да се попълни енергията.
Една от най-добрите форми за това е гриловането, печенето и готвенето на открито. Като започнем от най-простите ястия на грил, можем да достигнем до по-високите нива на грил гастрономията.

Можете да печете на грил „всичко“. От зеленчуци през наденички до хамбургери и пържоли.

Зеленчуци на скара

След като почистите зеленчуците, нарежете ги на подходящи размери. За това могат да ни помогнат различни резачки за плодове и зеленчуци.
След това ги намазваме с пикантно олио и могат да отидат на скарата.

Наденички на скара

Можете да си купите колбаси от месарницата или от пазара, но наистина смелите и талантливите могат да опитат и свои собствени рецепти. Пълнежът за наденичките може да се приготви по много рецепти. Най-важното е месото да бъде смляно до необходимия размер.
За смилането е необходима добра месомелачка.
След това може да се добавят подправки. Тук можем да проявим креативност и да подправим колбасите според нашия вкус и нуждите на нашите гости - от меки до пикантни, от далекоизточни до баварски. За смесването на месото за колбасите помага миксер за месо, избран според количеството месо за смесване.
След правилното овкусяване и разбъркване може да се пристъпи към пълненето на колбасите. След малко практика и ние можем да се превърнем в истински „художници“ на наденичките. В това отношение може да ни помогне професионален професионален пълнител на колбаси.

Балканска скара

Тъй като все по-често посещаваме Хърватия на Адриатическо море, както и другите бивши югославски републики, независимо дали сме на почивка, на ски или просто посещаваме красивите градове, неизбежно се сблъскваме с гастрономията на Балканите.

Значителна част от нея е храната на скара. Такива са вече добре познатите чевачи (ćevačići), плескавица (pljeskavica), разбойническо месо (ražnjići) и много други деликатеси.

Cevačići и pljeskavica се приготвят от сходни съставки с малки разлики. Основават се на мляно месо (по възможност смесено месо: телешко, свинско, агнешко).

Много хора често се замислят за подправките, въпреки че те са много прости. Според оригиналните рецепти към месната маса трябва да се добавят само сол, черен пипер и сода за хляб или газирана вода, според вкуса.

 

Можем да оформим чевапа в правилната форма на колбас с мокри ръце, а пресата за хамбургери е от голяма полза за pljeskavica.

Можете да направите чевек по избор от всякакви видове месо и зеленчуци, но любими са свинското филе и пилешките гърди.

Ако сте в настроение за добро барбекю, вижте ни! В нашето предложение ще намерите подходящото устройство - от преносимо до инсталирано, от ръчно до електрическо, от по-просто до модели за кетъринг индустрията.

Пожелаваме ви добро барбекю и добър апетит!

(от Piro)


Свързани продукти