gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Пон-Пет)

Торта с кафе на баба

2023. 09. 06.

Торта с кафе на баба

Спомняте ли си стария сладкиш за кафе на баба? Вижте как я приготвят шведските баби и покажете на своята баба.

 

Тази сладка класика, богата на небесен пълнеж от мока, се приготвя изключително лесно с машината-робот ANKARSRUM, а освен това запазва кухнята и ръцете ви чисти!

Нека видим как се приготвя тортата за кафе на шведските баби с вкусен пълнеж от мока!

Съставки за 18-20 парчета:

200 грама масло

90 грама захар

360 грама брашно

90 грама брашно

1 чаена лъжичка бакпулвер

2 супени лъжици Nescafé или друго разтворимо кафе

½ чаена лъжичка ванилова захар

Съставки за пълнежа:

75 грама масло

90 грама захар за глазура

½ супена лъжица какао

1 супена лъжица студено кафе (за предпочитане варено, но ако не е, прахообразното кафе е подходящо)

1 чаена лъжичка ванилова захар

Тортата с кафе на баба, стъпка по стъпка:

• Сглобете своята машина-робот ANKARSRUM с бъркалката и пластмасовата купа, които са част от основния комплект.

• Нарежете маслото на стайна температура на малки парченца и смесете всички съставки (с изключение на съставките за пълнежа).

• Направете две рула с дължина около 25 см, като изсипете тестото върху парче фолио и го навиете на руло, след което го поставете в хладилника за поне 10 минути. Загрейте фурната до 175 ° C-ra .

• Разгънете и нарежете бисквитите на парчета с дебелина 1 см, поставете ги върху тавата за печене и леко натиснете повърхността им с ръка, като ги сплескате.

• Печете в средата на фурната за около 10 минути или докато се зачервят, след което оставете да се охладят напълно.

• Сглобете отново своя робот миксери ANKARSRUM с аксесоара за разбиване и смесване на крема.

• Пригответе пълнежа, като смесите маслото със стайна температура с останалите съставки с помощта на кухненски робот.

• Намажете гъсто получената сметана върху едната половина на тортата, след което поставете отгоре друга торта, която ще бъде шапката.

ANKA cъвет!

Класическите сладкиши за кафе обикновено се приготвят с пълнеж, но ако нямате пълнеж, можете да се насладите на същите вкусни сладкиши за чай с аромат на кафе заедно със семейството си. За една кофеинова бисквитка!

 


Свързани продукти