Торта с малини за изпращане на лятото
2025. 08. 22.
Небесна лятна торта, която кардамонът прави специална, а ANKARSRUM роботът прави приготвянето й изключително приятно. Рецептата ни е взета от рецептите в книгата на ANKARSRUM.
Съставки за основата от овесени ядки:
- 60 грама овесени ядки
- 140 грама брашно
- 45 грама захар
- 100 грама нарязано на кубчета студено масло
- 15 грама захарен сироп
- 2.5 грама бакпулвер
Съставки за малиновата торта:
- 100 грама краве масло
- 7.5 грама кардамон
- 4 яйца
- 180 грама захар
- 75 грама кафява захар на прах или фина кафява кристална захар
- 280 грама брашно
- 15 грама ванилова захар
- 5 грама бакпулвер
- 150-200 грама пресни малини
Съставки за сервиране и украса:
- Сметана, овкусена с ванилия
- Пресни малини
Стъпка по стъпка за приготвяне на лятната торта:
- Загрейте фурната на 175 °C.
- В тиган запечете маслото до карамелен цвят, след това добавете кардамона и оставете да изстине.
- Сглобете ANKARSUM роботът с 3.5-литровата пластмасова купа и двойната бъркалка, които са част от стартовия комплект, както е показано и в това видео.
- Пригответе основата от овесени ядки! С помощта на ANKA разбийте всички съставки до тесто и разбърквайте на средна скорост 3-5 минути.
- Пригответе малиновата торта: В друга купa сложете яйцата, захарта и кафявата захар, след това разбивайте на средна скорост 10 минути с бъркалката, която също е част от стартовия комплект.
- Добавете брашното, ваниловата захар и бакпулвера.
- Сложете кардамоновото, запечено и вече изстинало масло и разбърквайте на ниска скорост 2-3 минути, докато всичко се смеси.
- Изсипете тестото в тава с размери около 35x25 см, покрита с хартия за печене, добавете малините и поръсете отгоре тестото от овесените ядки.
- Печете тортата на долната скара 20-25 минути, след което извадете и оставете напълно да изстине. Нарежете на желаните парчета.
- Разбийте сметаната с ванилия, но не трябва да стане много твърда.
- Сервирайте с помощта на ANKARSRUM сладкарски комплект!
Съвет от ANKA: Украсете отгоре с пресни листенца мента!