gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Пон-Пет)

Торта с малини за изпращане на лятото

2025. 08. 22.

Торта с малини за изпращане на лятото

Небесна лятна торта, която кардамонът прави специална, а ANKARSRUM роботът прави приготвянето й изключително приятно. Рецептата ни е взета от рецептите в книгата на ANKARSRUM.

Съставки за основата от овесени ядки:

  • 60 грама овесени ядки
  • 140 грама брашно
  • 45 грама захар
  • 100 грама нарязано на кубчета студено масло
  • 15 грама захарен сироп
  • 2.5 грама бакпулвер

Съставки за малиновата торта:

  • 100 грама краве масло
  • 7.5 грама кардамон
  • 4 яйца
  • 180 грама захар
  • 75 грама кафява захар на прах или фина кафява кристална захар
  • 280 грама брашно
  • 15 грама ванилова захар
  • 5 грама бакпулвер
  • 150-200 грама пресни малини

Съставки за сервиране и украса:

  • Сметана, овкусена с ванилия
  • Пресни малини

 

Стъпка по стъпка за приготвяне на лятната торта:

  1. Загрейте фурната на 175 °C.
  2. В тиган запечете маслото до карамелен цвят, след това добавете кардамона и оставете да изстине.
  3. Сглобете ANKARSUM роботът с 3.5-литровата пластмасова купа и двойната бъркалка, които са част от стартовия комплект, както е показано и в това видео.
  4. Пригответе основата от овесени ядки! С помощта на ANKA разбийте всички съставки до тесто и разбърквайте на средна скорост 3-5 минути.
  5. Пригответе малиновата торта: В друга купa сложете яйцата, захарта и кафявата захар, след това разбивайте на средна скорост 10 минути с бъркалката, която също е част от стартовия комплект.
  6. Добавете брашното, ваниловата захар и бакпулвера.
  7. Сложете кардамоновото, запечено и вече изстинало масло и разбърквайте на ниска скорост 2-3 минути, докато всичко се смеси.
  8. Изсипете тестото в тава с размери около 35x25 см, покрита с хартия за печене, добавете малините и поръсете отгоре тестото от овесените ядки.
  9. Печете тортата на долната скара 20-25 минути, след което извадете и оставете напълно да изстине. Нарежете на желаните парчета.
  10. Разбийте сметаната с ванилия, но не трябва да стане много твърда.
  11. Сервирайте с помощта на ANKARSRUM сладкарски комплект!

 

Съвет от ANKA: Украсете отгоре с пресни листенца мента!