Ябълкова торта с канела
2023. 08. 21.
Краят на лятото е тук, а есента очевидно е времето на сезона на ябълките. От този прекрасен плод могат да се приготвят много райски ястия: тази седмица приготвихме деликатес с канела!
Рецептата ни е от книгата с рецепти на ANKARSRUM.
Съставки:
- 5 големи яйца
- 360 грама захар
- 240 грама брашно
- 1,5 чаени лъжички бакпулвер
Отгоре:
- 150 грама разтопено масло
- 3-4 ябълки, тънко нарязани
- 1 супена лъжица ванилова захар
- 1 супена лъжица канела
Ябълков пай с канела стъпка по стъпка!
• Започнете печенето, като разтопите маслото, добавите канелата и ваниловата захар, след което оставете настрана да се охлади.
• Смесете яйцата със захарта до пяна с помощта на миксера за разбиване и сметана, който е част от основния комплект.
• Пресейте брашното и бакпулвера и ги прибавете постепенно към яйчената смес. Разбъркайте с ANKARSRUM, докато се освободи от бучките.
• Изсипете тестото за около В тавичка с диаметър 26-28 см, покрита с хартия за печене.
• Изсипете разтопеното масло с канела върху него, след което поставете парчетата ябълки, като ги разпределите равномерно върху тортата.
• Печете при 165 °С за около 35-40 минути или докато се направи тест с игла.
ANKA ТИП:
Сервирайте горещ с топка ванилов сладолед, приготвен с машината за сладолед на вашия миксер Ankarsrum.