gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Пон-Пет)

Ябълкова торта с канела

2023. 08. 21.

Ябълкова торта с канела

Краят на лятото е тук, а есента очевидно е времето на сезона на ябълките. От този прекрасен плод могат да се приготвят много райски ястия: тази седмица приготвихме деликатес с канела!

Рецептата ни е от книгата с рецепти на ANKARSRUM.

Съставки:

- 5 големи яйца

- 360 грама захар

- 240 грама брашно

- 1,5 чаени лъжички бакпулвер

Отгоре:

- 150 грама разтопено масло

- 3-4 ябълки, тънко нарязани

- 1 супена лъжица ванилова захар

- 1 супена лъжица канела

Ябълков пай с канела стъпка по стъпка!

• Започнете печенето, като разтопите маслото, добавите канелата и ваниловата захар, след което оставете настрана да се охлади.

• Смесете яйцата със захарта до пяна с помощта на миксера за разбиване и сметана, който е част от основния комплект.

• Пресейте брашното и бакпулвера и ги прибавете постепенно към яйчената смес. Разбъркайте с ANKARSRUM, докато се освободи от бучките.

• Изсипете тестото за около В тавичка с диаметър 26-28 см, покрита с хартия за печене.

• Изсипете разтопеното масло с канела върху него, след което поставете парчетата ябълки, като ги разпределите равномерно върху тортата.

• Печете при 165 °С за около 35-40 минути или докато се направи тест с игла.

ANKA ТИП:

Сервирайте горещ с топка ванилов сладолед, приготвен с машината за сладолед на вашия миксер Ankarsrum.


Свързани продукти