gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Не изхвърляйте повече храна

2021. 10. 29.

Не изхвърляйте повече храна

Не изхвърляйте повече храна

 

В най-лошия случай те отиват за битови отпадъци, а в най-добрия - в компостер. Почти всяка майка учи дъщеря си, а в много случаи и сина си, на първото основно кухненско правило: Никакво изхвърляне на храна! В нашето консуматорско общество все повече и повече храна отива в кофата за боклук. Никога не е късно да се направи нещо по въпроса.

Ето едно решение, което може да увеличи срока на годност на храната ви от три до пет пъти! В допълнение към съзнателното пазаруване и начина на живот без отпадъци, дайте си обещание до 2024 г. да съхранявате храната си по-разумно! Тайната е във ВАКУУМАЦИЯТА!

Кои са нещата, които могат да бъдат перфектно поддържани от тази операция?

Сезонни зеленчуци

Без вакуум те губят цвета, влагата и аромата си за около 4-5 дни. С вакуум това време се утроява.

Деликатно приготвени плодове, например ягоди, малини

Сега не е сезонът им, но ягодите обикновено са плод, който губи свежестта си след няколко дни. Можете да ги опаковате във вакуум обикновени или дори измити и поръсени с малко захар или подсладител, за да удължите средния срок на годност от 2-5 дни до 6-15 дни. Горното твърдение важи и за други плодове.

Риба и морски дарове

Общият срок на годност може да се утрои, ако се използва вакуум. Можете също така да съхранявате рибата и нейните водни спътници в естествения им вид или подправени и намазани със зехтин за по-късна употреба.

Говеждо и други меса

Вместо 2-4 дни срок на годност можете да използвате трикратен множител на времето, който може да се използва като формула за свежест за други меса.

Сосове, дресинги, готови съставки

2-5 дни без вакуум, 6-15 дни с вакуум. Това е голяма разлика, нали? Можете да се подготвите за голямо парти, семеен празник, парти в палатка или дори за предстоящата Коледа, като предварително подготвите някои от основните неща. По-малко работа за празника и повече време за себе си, за семейството си и за да се насладите на празника с нещо повече от суетене в кухнята. Извадете вакуумираните, предварително приготвени съставки и завършете ястията си по-бързо.

 

Wendy Premium е нещо повече от обикновена машина за вакуумно опаковане. Това е вакуумна опаковъчна машина, която ви позволява да опаковате дори буркани с метална капачка във вакуумни контейнери. Вижте какво още може да прави тя в това видео! А с вакуумното опаковане текстурата, вкусът и свежестта на храната ви могат да се запазят за много дълго време, така че научете повече за една от основните характеристики на съвременната кухня.

А ако по някаква уникална причина храната ви вече не може да се съхранява, струва си да я преработите с кухненски компостер.

 

А ако се интересувате от най-новите тенденции в кухнята, сте попаднали на правилното място! Разгледайте нашия онлайн магазин, където ще намерите най-качествените кухненски съдове!


Свързани продукти