gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Понеделник-Петък)

Вакуум за пресни храни

2019. 07. 25.

Вакуум за пресни храни

Един от най-големите проблеми на съвременното потребителско общество е разхищението на храна. Ежедневно се изхвърлят огромни количества храна, което е в тежест не само на нашите портфейли, но и на околната среда. Но има едно просто и ефективно решение, което може значително да намали количеството изхвърляна храна: вакуумирането.

Miért érdemes vákuumozni az ételeket?

Вакуумирането е техника за готвене, при която от храната се отстранява въздухът и по този начин се удължава срокът ѝ на годност. Този метод не само запазва свежестта на храната, но и нейния вкус, хранителни вещества и текстура.

Аспержи и други зеленчуци

Аспержите и другите зеленчуци ще загубят свежестта си за 4-5 дни без вакуумиране. Вакуумирането увеличава това време три пъти, така че можете да се наслаждавате на вкуса и хранителните вещества на пресните зеленчуци по-дълго време.

Ягоди и плодове

Можете да увеличите срока на годност на ягодите от 2-5 дни на 6-15 дни, като ги вакуумирате. Можете дори да ги измиете и да ги поръсите с малко захар или подсладител, за да ги запазите свежи и вкусни за по-дълго време. Този метод е подходящ и за други плодове.

Риба и морски дарове

Вакуумирането на риба и други морски дарове увеличава три пъти срока на годност. Независимо дали са натурални, подправени или намазани със зехтин, те ще останат свежи за по-дълго време, така че да можете да се наслаждавате на морските плодове, когато пожелаете.

Говеждо месо

Говеждото месо се съхранява за 2-4 дни без вакуум, но с вакуум можете да увеличите срока на годност до три пъти. Този метод може да се използва и за други видове месо, така че да се радвате на свежест и качество по-дълго време.

Сосове на млечна основа, сосове, съставки за сладолед

Продуктите на млечна основа могат да увеличат срока си на годност от 2-5 дни до 6-15 дни чрез вакуумиране. Това е значителна разлика, която ви позволява да се наслаждавате на любимите си сосове и сосове по-дълго време.

Вакуум в зоната за изчакване на гостите

Ако очаквате гости, прахосмукирането може да бъде чудесно решение. Можете да приготвите и вакуумирате някои от основните неща предварително, така че когато гостите пристигнат, да можете да приключите с храната по-бързо и да изпитвате по-малко стрес при домакинството.

Wendy Premium: перфектната машина за вакуумно опаковане

Wendy Premium не е просто обикновена машина за вакуумно опаковане. Можете да я използвате дори за направата на вакуумен контейнер от буркани с метални капачки. Спомнете си само за консервирането на домати, за което можете да прочетете в тази статия.

Преносимият Wendy Premium е напълно удобен за използване. Освен адаптер за 220 V мрежа, тя включва и адаптер за 12 V, така че може да се използва в каравана, лодка или автомобил. Когато сте на почивка, на лов или риболов, можете бързо да обработите и вакуумирате прясно месо или риба и да ги съхранявате безопасно в преносимата хладилна чанта. Когато сте на почивка, на лов или на риболов, можете бързо да обработите и опаковате във вакуум прясно месо или риба и да ги съхранявате безопасно в преносима хладилна чанта.

 

Ако сте готови да изпробвате ползите от прахосмукачката, можете просто да поръчате прахосмукачка Wendy на нашия уебсайт.


Свързани продукти